Nejste přihlášen/a.
zakázané jsou nedovolené úpravy, v čr dnes působí několik firem které mají k těmto úpravám povolení od MDCR, tyto úpravy firmy s povolením k hromadným přestavbám musí vyznačit na zadní stranu velkého TP v části "další záznamy" a vy si to pak necháte na úřadu dopsat do elektronické evidence a přitom se vydá nový malý TP
definují to jako optimalizaci software na základě analýzy stavu a chování motoru...udělá se diagnotsika, rozbor výfukových splodin a pokid se zjistí že motor nemá kompresi a žere olej pošlou vás domů, pokud je motor ok poladí software a výsledke změří na brzdě
Chipování atmosferického motoru je nesmysl... Jedině to má význam tam kde je turbo. U dieselů jsou to většinou ty auta co mají "černý" zadky od sazí... a přitom jsou to zánovní modely.
Polemika je co je kvalitní... Zatím jsem viděl, že téměř každý hulil... Ono je zajímavé, že už diesel starý tři roky, čili s filtrem pevných částic hulí jak sentinel a to mluvím o kategorii Audi, Passat... Asi ty diesely nebudou rušit jen tak ze srandy...
Přesně tak pořádně načipované auto vůbec nehulí,musí se to dělat profesionálně a ne za 20 minut na parkovišti u kauflandu,to s čipováním nemá nic společného.Já mám načipovanou fabii u X-tuningu v Jihlavě a maximální spokojenost škoda že jsem to neudělal dřív.Jinak u attmosferického motoru to nemá smysl jak psali kolegové nademnou.
Moc by mne zajímaly osobní zkušenosti s technickou kontrolou u čipovaných vozů - prosím, jen osobní zkušenosti za poslední 2 roky !
Můj názor - kdo chce silný vůz, nečipuje, ale koupí si silný vůz.
Já si myslel, že ta otázka je korektní... má někdo osobní zkušenost, že přijel na STK, měl očipovaný vůz a emise prošly bez závad?
Děkuji za skutečně věcné odpovědi - já tu zkušenost nemám ! Že něco "funguje"stejně jako před 3mi roky je možné, ale netýká se to STK.
Proč si o kousek nezvednout výkon, když to jde?
Koupil jsem auto, které má pouze 230HP. Proto jsem provedl úpravu ECU alespoň na cca 270HP. Je to lepší, ale bohužel na silný vůz nemám peníze, takže budu zatím jezdit takto.
Také bych si rád koupil sériové auto 400-600HP, ale mám v životě jiné priority.
Podle data už je odpověď celkem pasé, ale třeba to někomu pomůže. S OKchipem mám osobní zkušenost a nedoporučuji je! Přijedou, stáhnou vám origo software na flashdisk a nainstalují jejich. Mělo to zvednout výkon z původních 110kW na 135kW a krouťák ze 350Nm na 430Nm (MB SportCoupe 2.2CDi). Odjíždím a nezdá se mi to, pocitově možná pružnější spodek, ale od 3.000 ot. nahoru stejný. Po nějakém čase jim volám, ale jen kvůli mně nepojedou, až budou mít cestu, ozvou se - neozvali se. Opět volám a nabízím, že přijedu do Prahy, kde mají válce (mám to 160km), ať to vidíme. "Nám válce teď nejdou, ale přijedem, přeinstalujem, nebojte"- opět nic! Po 7 měsících mě to už fakt nebavilo, zajel jsem na doporučení ke klukovi, který stáhnul stávající software od OKchipu, porovnal ho s tím originálem na flash a byl stejný. Během 40ti minut to osobně naprogramoval, nahrál a jeli jsme se projet. Od prvního šlápnutí na plynový pedál to bylo cítit! Říkám mu, že bych rád ještě ostřejší vršek a on během testování opět poupravil hodnoty, přehrál do řídící jednotky a lítá to přímo božsky (cca 145kW a 450Nm)! Volám do OKchipu, že se neozvali, nekomunikovali, že mi tam nahráli origo software a teprve teď to dělá co má a že bych rád peníze zpět. Desítky výmluv se zakončením: "Porušil jste podmínky a zasahoval do toho před tím, než jsme měli možnost to opravit". Přijde vám, že 7 měsíců je málo času?!? Mně teda ne a budu se snažit odradit zájemce od OKchipu na co nejvíce fórech. Mrzí mě, že jsem je dohodil dalším 3 kamarádům. Jednomu to funguje (VW Passat), dvěma dalším ne (Škoda Octavia II, Mitsubishi 200LC). Takže 3:1 a to není zrovna moc dobrý skóre
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.