Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
požádal bych zkušenější osoby o vyjádření se k následujícímu.
Včera během dne (byl jsem v práci) mi někdo při vyparkovávání odřel lak (zadní část vozidla). Samozřejmě ujel a není znám viník. Auto je 2 roky staré, platím si kromě povinného i havarijní pojistku včetně GAP, spoluúčast 0%, min. však 2000 Kč. Parkoviště je nehlídané, není pod kamerami, neexistuje svědek. Zajímalo by mě, zda toto kvůli uznání nároku na pojistné plnění musím toto hlásit na PČR. Tohoto odření jsem si všiml až včera večer, co jsem dojel domů.
Požádám o názor. Děkuji
Není nutné hlásit policii. Škody u havarijního pojištění pojišťovny proplácí bez nutnosti vyšetření policií. Je ovšem třeba si přečíst dobře pojistné podmínky a výluky z pojištění.
Ta spoluúčast 0%, min. však 2.000,-Kč je asi nějaký nesmysl, ne?
Policii toto hlásit nemusíte, nahlašte pojišťovně škodní událost. Zaplatíte spoluúčast 2 tis., zbytek opravy pojišťovna. Pojistku si hýčkejte, tato spoluúčast již nejde sjednat.
juraj, asi je to déle než měsíc. Tuto spoluúčast už nenabízí. koop.cz/...
nemusite na policajty, taky mam u vsech aut havarijko s 0 % spoluucasti, min. 2000,- a pokud je problem odvezu to svemu lakyrnikovi, podepisu plnou moc pro pojistovnu, a hotovo, netreba nikde nic dokazovat atd
nejak nechapu proc by neslo pojistit 0% min. 2 tkc, prepojistoval sem auto asi mesic zpatky a normalne u koopky mam 0%
0%, min 2000 Kč taky poněkud nehchápu. Ok, pochopil bych pevnou spoluúčast 2000 Kč. Ale nesedí mi tam slovo "minimálně". Kolik víc můžete platit, když máte jinak 0%?
Co na tom nechápete - prostě pevná spoluúčast 2000Kč. Ta 0% tam je proto, aby se to odlišilo od spoluúčasti 2% minimálně 2000Kč. Sice 2% nikdo nenabízí, ale klientovi by se to tak mohlo jevit. Analogicky u běžné spoluúčasti 5% je minimum 5000Kč (tj při škodě 100000Kč je spol 5000Kč stejně jako u jakékoliv nižší škody, u vyšší škody je to pak těch 5%)
Dobrý den,
mám podobný problém. Dnes jsem zjistil doma na parkovišti, že mi nějakej dobrák poškodil zadní bočnici, pravděpodobně neopatrným otevřením dveří. Způsobil tak promáčknutí o velikosti cca 5cm a trochu škrábanců s barvou laku viníka. Policii jsem samozřejmě nevolal, nahlásil jsem ČP a majiteli vozidla,tedy Škofinu (operativní leasing+pojištění ve splátkách). Ve smlouvě o havarijním pojištění je uvedeno: spoluúčast 5% min. 5000kč. Mám rozumět tomu, že 5000kč budu hradit já? V servisu Škoda mi sdělili, že je nutné vyrovnání plechu s novým lakem. Díky.
Ano, když nemáte viníka, platíte spoluúčast. Mě se před lety stalo něco podobného. Také někde na parkovišti mě nějaký kreten orval pření nárazník a masku. Přišel jsem na to až doma, když jsem stál proti autu. Výměna předního plastového dílu včetně laku 18000 Kč, z toho já jsem jen tak vyhodil 5000 Kč za spoluúčast, protože jsem neměl viníka.
Děkuji! Příjde mi to jako vysoká částka, zvlášť když nevím,jestli budou přelakovávat celý díl,nebo pak po vyklepání dolíku rozleští. Kolikpak stojí celkové přelakování dílu? Předpokládám,že lakování nového plechu stojí cca 5tis. u přelakování nevím. Vzpomínám si, že jsem se asi před rokem informoval na pobočce škodovky,kde jsem si auto bral na leasing,jestli je možné na auto nalepit ochranné lišty na dveře,právě kvůli takovýmto situacím a bylo mi sděleno,že to nemám řešit,že je auto pojištěné proti vandalismu a tady to mám!
Lišty na dveřích byly vždy to první, co jsem na novém voze řešil, pokud tam nebyly z fabriky. To je zkušenost z pakovišť, kdy kdejaké hovado otvírá nekontrolovaně dveře. Na dnešních autech ale bývá často lišta nalepena pro parádu, ale ne pro účel. Já jsem si na svém novém autě musel najít sám vrchol prolisu, kam lišty nalepit a protože to nebylo na místě kam je lepí výrobce (tam by mě nic nepomohly), musel jsem si podle potřebné délky objednat z webu lišty, původně určené pro jiný vůz (byla výhoda, že na tom webu jsou přesné míry lišt i obrázky jak vypadají). Ale je to paráda. Za tu práci to stojí.
Když se ale nad tím zamyslím, tak je to dost pojistné nevýhodné, co se týče menších škod. Zde by to mělo být těch 5% spoluúčasti. Takhle vlastně zaplatím celou škodu. Kdyby například byla škoda 3tis. a práce 1tis. tak já zaplatím 5tis. protože mám min. 5000kč spoluúčast. Kdyby se vandal na mě chtěl vyřádit a poničí lak na celém autě,tak mě zrujnuje, to je super. Taky je mi divný,že prvotní vyjádření servisu bylo, srovnání místa prohnutí a lakování. Zde ale je lak poničen jen povrchně a velký 5cm důlek (cca 1cm do hloubky) je bez poškození laku. Jak se toto řeší v případě škod způsobené kroupami, kde se důlky dají vytáhnout?
karosar.cz/... mužu doporučit,pokud oprava bude třeba 3000kč tak zaplatit ze svého, mimo pojištovnu.Nemusíš vždy platit spoluučast.
Tak jsem pochodil, jak zde bylo psáno. Stálo mě to 5tis. oprava přišla dle faktury na necelých 10tis. Je až neuvěřitelné,co se na tom dělalo,vzhledem k tomu, o jaké poškození šlo. Nejvíce mě zaráží,že šlo o bočnici,ale nejvíce práce je tam snad na demontáži-montáži zadních dveří. Spíše dle laického pohledu bych to viděl na odstrojovací práci v prostoru kufru. Ale proč dveře,které mají uchycení v prostředním sloupku?
A teď si představ, že bys tak asi pětinu z té spoluúčasti zaplatil za lepší pojistku. Byl bys slušně v plusu !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.