Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda s tímto problémem nemáte někdo zkušenost, nebo aspoň radu co říct v servise.
Mám VW Golf 4 1.6i, 2001 a už dlouho mě zlobí baterie. Teď v zimě je to mnohem horší a stačí opravdu jen vyjet a za chvilku se rozsvítí kontrolka baterky, začne cukat v pedálech a auto přestane jet. Když se zadaří, tak po chvilce jde znovu nastartovat, ale už 3x jsem zůstala stát uprostřed silnice a co teď..? Do servisu jsem to dala, ale poprvé nic nenašli a vrátili mi to s tím, že auto jede. Jelo asi 14 dní a opět jsem zůstala stát na silnici, takže jsem to tam dala znova a opakoval se stejný scénář, po třetí jsem byla už vcelku naštvaná, řekla jsem at si pro to dojedou, že už do toho nesednu a at s tím něco udělaj. Za pár dní jsem si pro to přijela s tím, že jen nabili baterii a auto jede, řekli mi xx duvodů co s tím může být, ale na nic se nepodívali (opět), takže za hodinu jsem zase zdržovala provoz, protože jsem zase zůstala stát uprostřed silnice.
Nevíte co s tím může být, nabídli mi ještě výmenu baterie, ale podle mě to baterii prostě není, něco v tom autě je špatně a nevím proč nejsou schopný to opravit, i když jde o dobrý servis a vše jim zaplatím. Setkal jste s někdo s tím, že auto takhle zlobilo? Upřímně už z toho mám takový strach, že do toho auta už nechci sednout.
Teď v zimě je to mnohem horší a stačí opravdu jen vyjet a za chvilku se rozsvítí kontrolka baterky - jak píše rádce výše, zaměřit se na obvod nabíjení; buď špatný alternátor (usměrňovač, regulátor...) nebo problém ve spojích; akubaterie už taky nic moc, když píšete... už dlouho mě zlobí baterie ... každé hlubší vybití je špatné...počítejte v krátké době s novou...ale v první řadě alternátor a související obvody...a taky bych změřil proud z baterie v klidovém stavu, jestli i tam není problém...
Pokud by byla JEN vybitá baterka, tak auto nenastartujete.
Nebudu opakovat to, co tu již bylo uvedené. Je to tak, jak psali.
Ale důležitá rada: Dokud nebude opravené dobíjení, tak novou baterku nekupujte, ani si ji tam nenechte dát v servise. Vadné dobíjení může novou baterku v krátké době zničit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.