Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik můžu jet max bez bodu?

Od: honzik1 odpovědí: 6 změna:

dobrý den,

kolik mohu jet max v obci a mimo obec bez bodu. Moje auto má odchylku tachometru 3 km/h, četl jsem, že tady policista musí zohlednit toleranci 3 km/h a nad 100 km/h 3%. Takže když pojedu v obci 60 km/h tak dostanu body, nebo jenom pokutu bez bodu?

děkuji,

pěkný den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xx*
hodnocení

4x

Překročení nejvyšší dovolené rychlosti o více než 5 km/h a méně než o 20 km/h v obci je za 2 body. Pojedete-li skutečných 60 km/h, tak je to za 2 body, pojedete-li skutečných 58 km/h (58 – 3), mělo by to být bez bodů. Pojedete-li skutečných 53 km/h, tak je to v normě.

Ale pojedete-li tachometrových 60 km/h, tak to může být v normě. Tachometr obvykle ukazuje o 10 % více, takže při 60 km/h bývá skutečná rychlost asi 55 km/h.

mathew
hodnocení

2x

Max. rychlost záleží na tom jestli tam je policista s radarem nebo ne a na tom kolik ti to jede*smich*

Já jezdím 60 v obci a 110 mimo obec a ještě jsem ani za jedno nikdy pokutu nedostal

To přijde, je to jen otázka času.

Takhle jezdím bez pokuty 21 let.

hodnocení

1x

Nevím za kolik se bere bod, ale já jezdím pětapadesát (tempomat) či pětadevadesát (tempomat) a nikdy jsem nebyl řešen. A to vím jistě, že projíždím měřenými úseky...

hodnocení

1x

Myslím si, že není problém, zjistit si šmajdání tachometru pomocí GPS - navigací nebo telefonem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]