Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky 175/70/13 na ráfek 165/70/13?

Od: boban® odpovědí: 9 změna:
Ahoj, lze dát Pneumatiky 175/70/13 na ráfek 165/70/13? Myslím, jestli se pneumatika na ten ráfek vejde.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

165/70/13 není ráfek, ale pneumatika.

Pokud tam byly 165, tak tam určitě vejdou i o 1 cm širší (175). Nevidím žádný problém. Průměr (13) je stejný a výška pneumatiky vás nemusí v tomto ohledu zajímat.

hodnocení

5x

Je to jak pise mikihans.

Pokud vam na soucasny rafek pasovala 165, 175 pujde v pohode take.

Pro 165 se bezne pouzivaji 5 palcove sirky rafku a oba pujdou i se 175. Bezne rozpeti sirky pneumatik, ktere rafek o jedne velikosti pojme je cca 1.5cm na kazdou stranu od jakesi stredni idealni hodnoty.

Pokud byste mel nahodou rafek sirsi, ktery ale stale fungoval se 165 (5.5 palcovy rafek), tim spise pujde se 175 a naopak uzsi rafky nez 5 palcu se snad ani bezne nevyskytuji.

Zkratka to je pojistene ve vsech smerech.

doplněno 06.03.18 15:03:

A mimo hlavni dotaz, pro zamenu 165/70R13 byste mel idealne pouzit pneumatiku 175/65/R13.

Ale hlavne to, co povoluje TP.

xenofob
hodnocení

2x

obutí auta se neřidí ptravidle pokus - omyl ale jde o výsledek schvalovacího procesu

auto se zkouší před jeho schválením s různými ráfky a pnumatikami a když jsou jízdní vlastnosti ok, je rozměr ráfků a pneu příslušným orgánem státu SCHVÁLEN

Nevzniká to tedy dodatečným zapisováním ani dopisováním do TP na úřadu jak so kdo vzpomene ale zaevidovaáním technických údajů které jsou výsledem scvhalovacího procesu

co není schváleno to se nezapisuje ani nedopisuje

To máte pravdu, nicméně otázka zněla, zda se pneu na ráfek vejde.

xenofob

otázka byla hloupá, tady jsme v poradně a proto jsem poradil, sám jsi to fundovaně nedokázal tak se vzdělávej a nepruď

Prosím? Já že nedokázal odpovědět na položenou otázku? Myslím že jsem na ni odpověděl docela jasně.

xenofob - Jestli je nebo není otázka hloupá je jedna věc, odpověď na ní je věc druhá. Mikihanz na odpověď (na rozdíl od Vás) odpověděl správně a netvrdil, že je to podle předpisů. Vy jste sice uvedl správné informace, ovšem zcela mimo otázku. Na to se totiž nikdo neptal *bzum*.

xenofob

tazatel se neptal protože podle toho jak formuloval otázku je trochu zmatený, od toho je tady poradna aby mu byla poskytnuta pomoc ve formě vyčerpávajícího vysvětlení, uvedený rozměr pneu patří k silničnímu vozidlu a jediný správný postup je respekrování platné právní úpravy...ale vy co jezdíte auty domácí výroby po poli / i když žádné pole nevlastníte/ nedokážete pochopit všechny souvislosti...já je chápu proto jsem to doplnil...a vůbec o co vám jde, já se nikoho na nic neptal tak reagujte jen pokud máte něco skutečně věcného...já se na nic neptal proto nečekám žádné odpovědi ani reakce...děkuji za pochopení:-P

to xenofob *palec* , ale drž lajnu, neodpovídej na co nebyls tázán.

Příště otázka - dá se pít kyselina? Odpověď - dá, je tekutá.

Z téhle diskuze je mi trochu nevolno. Ban mi nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]