Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis pri umrti

Od: xmartin365x odpovědí: 5 změna:
Zdravim, potreboval bych poradit, zda je moznost nejak prepsat auto po zesnulem otci ktery mel dluhy, ktere vsak splacel. Blizi se dedicke rizeni a auto mi chteji sebrat pokud neprijmu jeho dluhy na sebe. Je to jedina vec kterou po nem mam a nechtel bych o nej prijit. Je nejaka moznost jak to udelat dokud nedorazi notar? Prosim poradte. Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Nejde to. Buď chcete to auto a vezmete dědictví i s dluhama anebo odmitnete a notář ho prodá a zaplatí alespoň část dluhů.

hodnocení

5x

NOZ § 1489

(1) Odmítne-li dědic dědictví pod podmínkou, s výhradou nebo jen zčásti, je odmítnutí dědictví neplatné.
(2) K odmítnutí dědictví se nepřihlíží, dal-li dědic již svým počínáním najevo, že chce dědictví přijmout. Nepřihlíží se ani k projevu vůle, kterým dědic odvolá své prohlášení, že dědictví odmítá, nebo neodmítá, anebo že dědictví přijímá.

hodnocení

3x
Jak muzete chtit auto , kdyz odmitnete dedictvi? Tohle fakt nejde.

ka*
hodnocení

0x

já řeším něco podobného. Ale v tomto problému vystupuji jako kupec auta od SRO firmy ke kterému mi nemá kdo napsat plnou moc. protože jediný zaměstnanec zemřel

cicky

Možná to bude tím, že zaměstnancům do toho nic není!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]