Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké sportovní auto

Od: tampir odpovědí: 22 změna:

Pro syna 18 (automechanik) , slušně vypadající...aby ho nezrujnovalo:)

Cena +-80 tis.

Dík

T

doplněno 01.03.18 12:04:

sportovně vypadající:)) co třeba alfa romeo GTV.

doplněno 02.03.18 07:48:

Dík za rady jen poznámka raději bych ve 120 km ti havaroval s BMW 7 než s feldou:)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Syn si určitě řekne oč má zájem. A na co si jako automechanik sám troufá. Může to být klidně Ford focus (za tu cenu už se dá sehnat něco co není shnilé) , může to být klidně i ta Octávia, záleží co by chtěl spíše syn, ne? Pár let zpět bych mu doporučil Felicii. Krom toho že se na ni všechno naučí, může si ji rozebrat do šroubku. Ale ta doba už je pryč, stejně jako doba, kdy si každý dělal na autě všechno sám.

majsterjoe*

jj, taky jsem koukal nedavno na Megana Coupe, ale pod 130000 to nešlo.

mot
pro automechanika, ktery se potrebuje setkat s mnoha zavadami je renault idealni :)

hodnocení

1x

Alfu romeo bych nechtěl ani zdarma... jakékoliv ojetiny alfy jsou obrovské riziko, což u "sportovního auta"platí několika násobně. To už bych radši koupil sauto.cz/...

Ale trochu jinak - chcete-li mít syna, co se dožije 20ti let bez nehody a nikoho nezabije, ať jezdí v normálním autě. Papíry jsou ještě mokré a už chcete sporťáka, hlavně silný motor... aby to žralo 15 litrů na 100km.

Nenabízím feldu - jsou spousty aut, dobrých a motoricky kvalitních... ono sportovní GTV bude problém jak finanční (spotřeba, opravy), tak bezpečnostní (nenaučená noha dokáže zabít řidiče nebo jiné lidi v okolí).

zuku
hodnocení

0x

Sportovní auto za 80tis je utopie. Na to potřebuje mnohonásobně více peněz.

Subaru STI, Renault Mégane RS , Mitsubishi Lancer Evo, BMW M3, Ford Fokus RS atd...

Pokud ale nejezdil nějaké závody, tak v 18nácti je to dost pravděpodobná vražda syna.

mathew
hodnocení

0x

Co si syn představuje pod pojmem sportovní auto? Já bych vzal třeba Saab 9-3 kabrio s 2l 151kw, protože nic sportovnějšího za ty prachy asi není.

hodnocení

0x
A co třeba škoda 120L? Podívejte se někdy na zprávy a pochopíte..
Nějak mi není jasné, na co se tímto příspěvkem snažíte poukázat.
Kromě toho, že ve slušném stavu stojí o dost víc než již zmíněná Felda, zabít se v ní dá taky a to mnohem jednodušeji ;)
mathew

Přesně, ve slabém autě se dost pravděpodobně zabije při předjíždění, protože než ten kamion předjede tak už něco pojede proti a bude štěstí, když zabije jenom sebe. Když pojede jak šílenec se silným autem tak se omotá o strom v první zatáčce a nikomu jinému se nic nestane. Nemluvě o tom, že i s 200Kw jde jezdit podle předpisů což někteří nedokáží pochopit(hlavně ti co nikdy neřídili nic co jede...)

Jak jsem říkal, mrkněte večer na zprávy jak mladí kluci jezdí v silných autech.
majsterjoe*

s 200kw nikdo podle předpisů nejezdí. Nejezdí a nejezdí. Nebuďme naivní.

mathew

Já jsem psal, že to jde ne že tak jejich majitelé jezdí. Mimochodem na to jestli je kolem stromu častěji omotaná felda nebo auto s 200Kw+ bych si vsadil na tu feldu;)

krtek66
hodnocení

0x

Fabia 1 RS nebo Octavia1 RS...Audi A3, Leon 1 Cupra, hlavně ne žádnou starou vylítanou BMW vránu..to když vždycky vidím, lehám smíchy:-D

mathew

A Fabia 1 RS je co, když BMW s podobným rokem výroby je vylítaná vrána?*smich* Která má ovšem výhodu, že se dokáže udržet na silnici, protože má odpovídající podvozek a je mnohem hezčí

vernon
Fabia první generace měla nejlepší jizdní vlastnosti ve své třídě (a nejpevnější karosérii). Takze neplácej nesmysly, že se nedokáže udržet na silnici. Zjevně ji znáš maximálně z ulice...
Krtek tou vylítanou vránou zcela zjevně myslí bavoraky z osmdesátých let, ve strašném stavu. Tě totiž jezdi stale překvapivě dost, taky jsem měl tu čest, než jsem si koupil Golfa...
nox®

Já zase lehám smíchy, když vidím frajery v těch RSách, jak si hrají na sporťáky, to je prostě o preferencích. Třeba taková e46 328i nebo 330i dodnes hravě strčí do kapsy většinu aut, které si na ty sporťáky hrají. Charakteristika skvělého šestiválce, výborný zvukový projev, podvozek, výbava, kam se hrabe právě taková vrána jako jedničková fábka nebo oktávka. Kdo se o to umí postarat, tomu se auto odvděčí solidní spolehlivostí, hlavně u M52.

mathew

Bramboru z 80 let jsem neviděl už docela dlouho a už vůbec ne v rukách pubertáka, který si to koupil jako první auto, ono totiž, aby to jelo tak se musí hledat až někde částkách od 100 tisíc nahoru a to nikdo normální do prvního a jediného auta starého přes 30 let nedá.

to je docela logické že 330i strčí do kapsy rs.. na to není třeba vysokých škol.. stačí si jen přečíst výkony jednotlivých aut..

zuku

Fabia 1 RS nebo Octavia1 RS nejsou sportovní auta a ani nevypadají jako sportovní auta. Nevím tedy proč tu jsou?

nox®
Já také tyto dvě auta nesrovnávám. Proto píší většinu podobných "sporťáků". Reagoval jsem pouze na posměšek vůči těmto vozidlům a namítl, že tyto staré vrány, kterým se směje, bez problému překonají většinu toho, co se pohybuje po silnicích. Na druhou stranu, za soldni Fabii RS zaplatí mnohdy i víc, jak za toho bavoráka.
vernon
to
Nikdo, kromě hlupáků, netvrdí že to jsou sportovní auta. Jsou to "hot hatch" - ostré verze běžných (původně) hatchbacků. Sportovní auta z nich dělají akorát pomatenci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]