Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netáhne auto chyba malfunction

Od: charger® odpovědí: 15 změna:
Ahoj
V autě mi pise chybu engine malfunction . A do kopce na 3 vůbec netaha jede max 50 vic proste nejde plyn AZ na podlaze.
Co myslíte že zjisti na diagnostice? Bude to chtít jen ten čistící režim přes diag? Turbo asi neodešlo když to dal jede . Jo a auto zastavím nastartuje žádný chyba a az po 2 km ta chyba

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není to náhodou nafťák? Kolega dnes dopadl stejně - v tomhle mrazu mu vločky parafínu z nafty ucpaly palivový filtr, na volnoběh to šlo, protože se trošku nafty procedilo, ale při přidání plynu - tedy zvýšení spotřeby to šlo do chyby. Pomohlo rozehřát auto v garáži.

hodnocení

Jo volali jsme známýmu a poradil tohle stejný ze zamrzlý naftový filtr . Dáme to do tepla do soboty to se i oteplí . A pak se uvidí

hodnocení

0x

Nemysli, ani já nemyslím a běž na tu diagnostiku. Bez toho víš, že nic nevíš.

rv*
hodnocení

0x

Pro tyto případy mám ELM327 čtečku do OBD konektoru aliexpress.com/... za pár dolarů a v mobilu aplikaci torque. Přečtu si chybové kódy a aspoň zhruba vím, co se děje.

To rv : Umí tato čtečka diagnostikovat, který parkovací senzor je v poruše? A byla by vhodná pro FORD S-Max 2007?

Pořid si radši delphi 150 nebo wow z ali mi to vyšlo na 1000kč a umí to auta do 2015 toho s maxe tu stim v klidu načtu
rv*

Používám to pro Ford Focus 2005. Ale speciálně pro Ford stojí za zvážení koupit upravenou verzi (tu mám taky), která má přepínač, aby se dalo komunikovat nejen s řidící jednotkou motoru, ale i dalšími a jde tak diagnostikovat více. Kutil si tu úpravu s přepínačem může udělat sám, když má náladu - jsou na to návody. Pak jsou pro Ford speciální aplikace - třeba Forscan. Co lze diagnostikovat je asi otázka na Ford forum, mě zatím stačilo jen provést některé testy, ale jdou třeba diagnostikovat a nastavit vsřikovače. ebay.com/....

Na tom odkazu je toho strašně moc. Který je s tím přepínačem?

rv*

Ty, co mají ze strany přepínač - třeba ebay.com/...

hodnocení

To už jsou ale použity ze? A za jak dlouho by to prislo a kolik by stalo postovní + jaka aplikace pro Android 4.4.4 kitkat
rv*

Někdo v Estonsku do čínské čtečky přidává přepínač. Mně to přišlo do 14 dnů, poštovné je zdarma, nebo je u zboží uvedeno. Aplikací je spousta, já používám Torque a FordSys, pro windows je třeba FORscan. Pro více informací je lepší jít na speciální fóra, protože s diagnostikou se dá i něco nastavit špatně. forum.ford-club.cz/...

prosimte dovedl bys poradit jak ELM nactu readiness kody?

prozatim jsem zkousel nacteni chybovych kodu na Hyundai i 20 a Pegueot 206 a v obou pripadech 0 chyb.
docetl jsem ze na emise treba jet kdyz po nacteni Readinss kodu bude 8 nul

hodnocení

0x

typnu vypne ti z nákýho důvodu turbo

skus projít hadice od turba jestli neni náká ruplá

hodnocení

Tak dat to na 4 dny do tepla nepomohlo. Zkusíme vyměnit naftovy filtr a rovnou nechám vyměnit i olej . Když už to bude v servisu .

hodnocení

Ahoj nevíte kde má ford focus 1,6 tdci 2 l nadrzka na aditivum? Jestli to Teda má? Víte o nějakém obrázku a nejlépe video. ..
Pr by to mohlo dělat i tohle tu chybu co myslíte?
Že by se to jen dolilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]