Nejste přihlášen/a.
Není to náhodou nafťák? Kolega dnes dopadl stejně - v tomhle mrazu mu vločky parafínu z nafty ucpaly palivový filtr, na volnoběh to šlo, protože se trošku nafty procedilo, ale při přidání plynu - tedy zvýšení spotřeby to šlo do chyby. Pomohlo rozehřát auto v garáži.
Pro tyto případy mám ELM327 čtečku do OBD konektoru aliexpress.com/... za pár dolarů a v mobilu aplikaci torque. Přečtu si chybové kódy a aspoň zhruba vím, co se děje.
To rv : Umí tato čtečka diagnostikovat, který parkovací senzor je v poruše? A byla by vhodná pro FORD S-Max 2007?
Používám to pro Ford Focus 2005. Ale speciálně pro Ford stojí za zvážení koupit upravenou verzi (tu mám taky), která má přepínač, aby se dalo komunikovat nejen s řidící jednotkou motoru, ale i dalšími a jde tak diagnostikovat více. Kutil si tu úpravu s přepínačem může udělat sám, když má náladu - jsou na to návody. Pak jsou pro Ford speciální aplikace - třeba Forscan. Co lze diagnostikovat je asi otázka na Ford forum, mě zatím stačilo jen provést některé testy, ale jdou třeba diagnostikovat a nastavit vsřikovače. ebay.com/....
Někdo v Estonsku do čínské čtečky přidává přepínač. Mně to přišlo do 14 dnů, poštovné je zdarma, nebo je u zboží uvedeno. Aplikací je spousta, já používám Torque a FordSys, pro windows je třeba FORscan. Pro více informací je lepší jít na speciální fóra, protože s diagnostikou se dá i něco nastavit špatně. forum.ford-club.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.