Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestartuje TDI

Od: gars odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,mám vw golf 4,1.9tdi,81kw,r.v.98.Na budíkách mi začalo svítit ABS i červený vykřičník zajel jsem na garáž a rozdělal jsem patici s 30kama motorovýma pojistkama.pojistky jsem zdrsnil svorky očistil,rozdělal jsem i ten 3pinový konektor co je za těma pojistkama střikl jsem do něho WD.Všechno jsem poskládal tak jak bylo,chci nastartovat žhavení svítí,ale motor jenom točí a nechytne.Ještě přitom točení motoru mi problikla kontrolka oleje.Nafta v hadičkách se hýbe,ale ted nevým jestly mi cvaklo relátko.Zná někdo tento problém?Díky.

Nestartuje TDI

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Problém vidim v mrtvích žhavících svíčkách
Žhaviče proměřit popřípadě vyndat a skusit přímo na baterii zda žhaví pokud ne dát všechny nové
doplněno 26.02.18 19:13:

no a máš prověřené že ti de na žhaviče napětí a že skutečně všechny žhaví?

to co myslíš je relé 109 když je vadné neproblikne kontrolka žhavení

co palivovej filtr nezamrzl ti? zkus ho ohřát třeba fénem

doplněno 27.02.18 14:10: Jukni na chcípací klapku jestli neni tuhá a nezústala zavřená

napadlo mi odpoj čidlo teploty a zkus to nastartovat

ještě baterie je dobrá startér se točí jak má nebo se jen líně převaluje?

gars
hodnocení

Žhaviče jsem měnil před 14 dni,všechny za nové.I ze starýma jsem nastartoval(a to všechny byly K.O.)Odzkoušeno přes start.kabely.Myslel jsem,že by to mohlo být to relé-palivového čerpadla resp.žhavení,ale to by mi neukazovala kontrolka žhavení.

doplněno 27.02.18 04:38:

K tomu žhavení,všechny 4 odzkoušené a najely krásně hned.A baterie měla 12.94A,startér bez problému točí.Zkusím ještě to čidlo.

doplněno 27.02.18 05:20:

Ještě abych nezapoměl,když jsem dojel na garáž měl jsem rezervu tak jsem dolil asi 10l nafty.

hodnocení

0x
Zkus povolit trubku na vstřiku a startuj. Musí stříkat nafta. Klidně může být zavzdusnene čerpadlo. Pak zkontroluj klapku v sání jestli je otevřena.

hodnocení

0x

Vymazali ste chybu ABS a opravili príčinu prečo svietil červený výkričník?

gars
hodnocení

CHybi jsem vymazal, ABS z čer.vykřičníkem jsou spolu spojené.Muže to být čidlo ABS na kole, anebo odzadu postupně odvzdušnit brzdy.Hlavně abych nahodil motor.

gars
hodnocení

Podívám se na to EGRko,a jestly se tlačí nafta z trubky.

gars
hodnocení

Takže EGR se hýbe,střiky funkční ale nafta se táhla jako med.Nalil jsem asi 1 litr benzínu a motor chytl.Všem díky za odpovědi.

tomaslad*
hodnocení

0x

stříkat WDčko do kontaktů, to byl asi omyl ne? Nemyslel jste spíše Kontaktol ---> aby se zvýšila vodivost, resp. omezily přechodové odpory nejspíš zoxidovaného spoje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]