Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie Rakousko

Od: klepi® odpovědí: 8 změna:

Ahoj chtěl bych se zeptat, jak je to s povolením do Rakouska, slyšel jsem, že je nějaká novinka, že stará auta, už nesmí do Rakouska.

Mám felicii rok 1996 1,3 benzín

Bude v tom problém?

předem děkuju za odpověď.

Václav K.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

0x

s jakým povolením do rakouska? žijeme ve svobodné zemi a jsme v EU, kde je volný pohyb osob

vymýšlíte umělé problémy, zeptejte se toho od koho jste to slyšel

hodnocení

0x

No,Rakousko má nějaké nízkoemisní zóny ale ty zatím platí pouze pro nákladní automobily,takže s feldou můžete ještě všude

vernon
hodnocení

0x
Ale smí. Jen casem některá města na Západě budou mit, nebo už mají, v centrech emisní zóny, kam auta do určité emisni normy nebudou moci vjízdět.

Ano ale to se jedná spíše o staré naftové a ne benzíny? nebo se pletu?Alespoň se v souvislosti s emisemi a zákazem se hovoří a píše jen o NAFTOVÝCH

mathew

Jedná se o všechno co nemá správnou nálepku takže i Teslu pokud nezaplatíš příslušný poplatek

U nafty je to celkem jednoduché čím novější tím lepší nálepka, ale u benzínu je to trochu složitější a novější benzín může mít horší nálepku jak starší*smich*

Mathew-díky za upřesnění .Takže zase jen poloviční osvěta či jak to napsat od novinářů,prostě jako vždy nikdy ne celé ale jen co se hodí do krámu což je nyní boj proti naftě!

nexi
hodnocení

0x

Pokud je felda vedena v kategorii N1, tak nemůžeš už do některých částí Rakouska.

Jen upozorňuji, že v ČR je spousty aut vedených v kategorii N1 pro odpočet DPH. Takže Fábie, Octavie atd. jsou vozidla nákladní a v některých oblastech Rakouska (třeba celá Vídeň) musí mít koupenou plaketu. Dále musí plnit min. EURO 3. Jinak přichází pokuta. Kolega dostal ve Vídni pokutu 300eur v Octavii.

hodnocení

No je to možná moje chyba, že jsem to neuvedl, dřív, ale jsem z jižních čech, a do Rakouska bych chtěl jezdit na nákupy jedná se mi hlavně o město Linz, Vídeň už je moc daleko :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]