Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit začínající korozi?

Od: petrikk odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
objevila se mi u auta na zadním lemu malinká koroze - pupínek z fotky. Jak ji za včasu dobře opravit?
Poradíte mi postup? Trošku barvy bych si nechal namíchat, děkuji

Jak opravit začínající korozi?
Jak opravit začínající korozi? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kohout00*
hodnocení

2x

vybrousit na zdravý plech, natřít odrezovačem a přetřít štětečkem barvou namíchanou podle odstínu. Není to profi, ale tak bych to řešil já a bez bližšího prozkoumání to poznat nepůjde :-D pokud to chcete mít hezky, tak obrousit celý díl, zakitovat, plnič, základovka, lak. Hlavně zkontrolovat, jestli ten plech není prorezlý na skrz zevnitřku

rqwq
hodnocení

2x

Odrbat na kov, odmastit, stříknout základovacím plničem, sbrousit (v několika stupních hrubosti, nakonec najemno "pod vodou"), při pocitu nedokonalostí opakovat, klidně to tak nechat, nebo opatřit lakem.

hodnocení

2x

A není to už překitované? Ten lem má jinou bavu,právě toho tmelu?A obávám se že to nebude jen malinká koroze -pupínek.Pod barvou-tmelem to bude už dobře prorezlé.Jak máte auto dlouho,rok?Právě zhruba tolik dělá (než proleze znovu rez) když se provede"spešl" oprava-trochu obrousí rez,zakituje,přestříká,prodá

doplněno 24.02.18 12:34:

No záleží jak , najak dlouho to chcete opravit?Věřte mi, to nebude pouze tento pupínek-ten vylezl pouze jako první,ppod tím tmelem bude prorezlý celý lem.Možná bude opravitelný nebo potřeba výměna celého,to se pozná až po odbroušení.

mnd®
hodnocení

0x

To vypadá jako už opravované. a na špatný postup.

Jak opravit začínající korozi? #3

hodnocení

0x

Asi budeš zklamanej, ale to už tě bude provázet dokonce životnosti auta... Ať si někdo tvrdí co chce..., ale poradím ti přípravek co není špatný, ale ani není levný a stejně to nebude jako původní... Je to ověřený! Obyčejný odrezovač je na pendrek... K tomuto ještě existuje tuším základní barva od stejného výrobce. Před mnoha lety jsme to taktéž řešili co ty...

autolaky-eshop.cz/...

petrikk
hodnocení

Auto mám půl roku, zadní lemy opravované dříve byly, jde to poznat. R.V.2001 Ten spešl přípravek rád zkusím. Je potřeba to vybrousit psk spešl přípravek, základ a barvu?
Takový postup může být? děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]