Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Někdy v roce 1999 jsem prodal vozidlo, které nový majitel nepřihlásil. Vzhledem k pracovní vytíženosti jsem mu poskytl plnou moc k vyřízení. Dotyčný tak neučinil. Nemám žádné doklady od vozidla ani smlouvu o prodeji. Nevím jestli vozidlo existuje, ale pravděpodobně skončilo někde na Slovensku. Pamatuju si, že kupující byl rom a mluvil československy. Tady pracoval na nějakých výkopech snad pro tehdejší Telecom. Vozidlo bylo Lada 1500, r.v. cca 1978 - 79. Netuším co je s vozidlem ani s kupujícím. Lze toto vozidlo nějak vyjmout z registru vozidel?
zaplacením pojištění se na dotyčného bude úřad i ČKP dívat jako na člověka, který auto vlastní a provozuje...V té době bohužel nebo bohudík tak přísný zákon o povinném ručení nebyl, takže na hlášení změn v 10-denní lhůtě lidé kašlali...přestupek podle paragrafu 46 přestupkového zákona je po letech dávno promlčen, takže dotyčnému nehrozí žádná sankce...Teď se ale sizuace mění a lidé auta vyřazují,kvůli pojištění...dočasně nebo trvale...registr se časem alespoň částečně pročistí, zůstanou jen auta po zesnulých které nikdo nezdědil a auta v polopřevodu, které na sebe nikdo nedoregistruje...
nelze, tuto situaci stávající zákonná úprava neřeší, můžete nahlásit podej vozidla do SR, ale pokud vozidlo nikdo v SR nezaregistuje na sebe, respektive po rozdělení federace nezaregistroval, bude navždy zapsáno v registru vozidel ČR
Děkuji. Na vozidlo nejde uzavřít povinné ručení ani nejde zrušit bez dokladů. Udělal jsem chybu a do smrti budu vyvrhel společnosti. Nic moc vyhlídka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.