Nejste přihlášen/a.
V dubnu v roce 2017 sem byl s autem na technické kontrole. Až ted sem zjístil že nemám "protokol o měření emisí". Určitě sem ho při TK nedostal.
Zapoměli mi ho dát a nebo se už tento protokol nevydává?
V protokolu o technické kontrole ale mám napsaný,že měření emisí provedla...dne...č.protokolu...
Samotný protokol ale nemám.
Emise se prováděli na stejném místě jak TK
Dobrý den, protokol o měření emisí jste dostal po měření emisí, ten jste pak přiložil k dokladům k provedení TK. STK si z měření emisí přečte údaje, jež ona zas do protokolu potřebuje. Zaplatil jste to "měření - zkoušku", pak protokol musíte mít logicky, to přece jinak nelze. Na TK Vám ten protokol nemohou vzít si jen tak nebo na ME Vám jej musí vystavit ve dvou vyhotoveních, jinak to nechápu.
Pro kolegy - je doporučeno mít daný protokol s sebou při jízdě do zahraničí. Bylo zvykem mít dvě samolepky na RZ a teď je jen jedna. Policisté v zahraničí toto nemusí vědět. Tento protokol je prý nutné mít třeba v místech omezení dopravy podle stupně emistního limitu.
Na STK vám jistě vydají na požádání kopii. Dohledají podle VIN.
Pro povolení vjezdu do určitých částí měst snad mají v zahraničí zvláštní nálepky na přední sklo jako dálniční známky? Takže snad by ten protokol o výsledku měření emisí byl nutný pro vydání té známky, ale to potřebuje tak 1 český řidič z 1000
A co je na tom směšného? Prostě na STK doporučují při cestách do zahraničí mít s sebou protokol s emisemi... potkáte Francouze policajta blba a jste kde? Ve Francii. A kde ještě?
@jlmc: Pořád ve Francii. Francouzský policajt nemůže vyžadovat věci, které neví a z českých předpisů není školen. Zrovna tak české policajty nezajímají známky na německých a různých jiných RZ, německé policajty nezajímají české známky na RZ ani jiné cizí známky na cizích RZ a podobně.
Já měl takovou informaci jako doporučení - proto protokol o emisích vozím. Francouzsky neumím, takže já bych byl na tom místě v prdeli.
Na druhou stranu, do zahraničí už jezdím minimálně a poslední roky už jen na SK, ...
Nicméně co se týče doporučení, bylo od úředníka STK, takže jsem ho považoval za důležité...
jmlc,ty bys byl v prdeli,zatímco francouzský policajt umí česky a pěkně by si v tvém protokolu početl.
no čísla a znaky snad jsou všude stejný, když pominu araby... - prostě tabulka emisí od-do a čísla... No, asi to nemá smysl dál řešit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.