Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oplatí se nyní jezdit na naftu do Polska?

Od: polo odpovědí: 8 změna:

Zajímalo by mne jestli je nyní pro nás z Česka cenově výhodné jezdit na naftu do auta do Polska. Samozřejmě asi pouze pro ty co bydlí blízko mhranice z Polskem a nebo do Polska jezdí. Máte to někdo vyzkoušené? Kdysi před několika léty jsem tam na naftu jezdil, ale jak je to tam nyní s cenami nafty nevím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

2x

Do Polska se vyplatí jezdit na naftu, na benzinn, na plyn, na páru, dřevoplyn a možná i na atom. Všeho mají dostatek.

polo
hodnocení

@barbakan Ono se také asi vyplatí i psát hloupé ironické příspěvky do diskuze která není moderována a za co ti nehrozí žáden postih.:(

hodnocení

1x

Je to stejné jako u nás... najdete levnou i drahou benzinku.

Naposledy (cca měsíc) když jsem byl v polsku, tak nafta byla dražší než u našeho ONO nebo Globus/Makro

Podle mě se to tedy nevyplatí.

hodnocení

1x

Chápu, že je dnes problém zjistit si ceny pohonných hmot na internetu, tak to udělám za vás.

Průměrná cena nafty v Polsku je aktuálně 1,062 Eur (26,9 Kč/l). U nás je to 1,144 Eur (29 Kč/l).

Rozdíl na 60l nádrži je kolem 120 korun. Za 120 korun při spotřebě 6l/100 km ujedete zhruba kolem 70 km (pokud počítám jen náklady na naftu).

Jestli se vám to vyplatí si už spočítejte sám. Já bych radši čas strávil jinak než jízdou do Polska pro naftu.

Rozdíl je průměrná cena a cena v rozumné vzdálenosti od hranic...

Ukažte příklad na konkrétní benzince, která má cenu 26,9 nebo nižší.

ONO má nyní cenu 27,5 a pak už je rozdíl na té Vaší 60l nádrži jen 36,-Kč... kam za to dojedete?

mathew
ONO většinou není u hranic. Takže rozdíl může být klidně i 200,- na těch 60l ale to jestli se to vyplatí si musí každý spočítat sám podle ceny u baráku, která je v každé dědině jiná. Někomu se vyplatí 100km a někomu ani 100m

Ono většinou není u hranic. Tedy dle toho co myslíte tím není u hranic.Zrovna u nás je jedno a je to jen18km do Rakouska.

jinak mně se letos navyplatí ani to to ON kde je ropa za 27,5kč,když ji mám za 21,5kč.

jan*
hodnocení

1x

Souhlasím s barbakan(em). Do Polska lze jezdit i na kole (vlastní energie), plyn, ethanol. Pojedu-li pro výhodný nákup, tak klidně i na benzín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]