Dobry den, dnes jsem rano spechal do prace a podle me jsem minimalne 3 krat nevyslapl spojku pri razeni uplne az k podlaze...mohl jsem tim neco pokazit? Spojku prevodovku? Nebo spis jen zkratit zivotnost? Predpokladam ze bych musel takhle nevyslapovat spojku kazdy den aby neco zcela kleklo...Diky.
"Predpokladam ze bych musel takhle nevyslapovat spojku kazdy den aby neco zcela kleklo" Při troše smůly na likvidaci převodovky stačí jedno jediné takové řazení. Jestli se jednalo jen o skutečně malé nedošlápnutí, trpí tím "jen" synchrony. Pokud byste ale spojku skutečně vyšlápl málo, převodovka by Vám to dala velice jasně a hlasitě najevo.
Ano, Váš předpoklad je správný, když už k něčemu, tak dochází většinou jen k vyššímu opotřebení. Nejvíce trpí synchronizace v převodovc. Nic nemusí chroupat, ale když se s tim jezdí tak se časem se synchronizační kroužky opotřebují a příslušná rychlost jde húř řadit.
Spojka je buď vyplá nebo zaplá - tím myslím i prokluzuvání při rozjezdu a je jedno jestli je lamela odtlačená 5 nebo 10mm od přítlačáku.Takže jestli jste zařadil bez námahy tak se vúbec nic nestalo
Zadne zvuky pri prerazeni prevodovka nevydavala, takze se spis jednalo jen o male nedoslapnuti...tim tedy mohlo dojit maximalne jen k vyssimu opotrebeni? Diky.
mathew
Maximálně jo, ale pokud šla rychlost zařadit stejně jako vždycky tak se nic nestalo. Já taky nedělám do podlahy tím pedálem díru a ještě se tomu nic nestalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.