Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou autobaterii

Od: milis® odpovědí: 9 změna:
Jakou autobaterii zvolit na auto s obsahem motoru 1,4 Mpi které je parkované venku.
Jde mi o startovaci proud a kapacitu.
Platí, že čím vyšší tím lepší?
Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Baterii takovou, jakou doporučuje výrobce auta. Další kritérium je prostor pro umístění baterie. Pokud se ti tam vejde baterie s vyšší kapacitou, tak to ničemu neuškodí.

Při teplotách kolem nuly auto startovat bude.

Pokud budou teploty -10°C a nižší, tak už je nastartování trošku loterie. Pokud chceš mít jistotu, tak si k autu přines druhou baterii, kterou budeš doma průběžně nabíjet a bude umístěná v teple. Pak už záleží na tobě, jestli budeš startovat pomocí startovacích kabelů a druhé baterie a nebo si protáhneš silné kabely k druhé baterii a tu umístíš do kufru nebo před sedadlo spolujezdce.

mathew

Co je ten druhý odstavec za blbost? Normálně fungující auto startuje i v -30°C a pokud ne tak je nová baterie na reklamaci a pokud to není baterkou nebo ji něco přes noc vycuclo tak je to rozbitý

Přesně jak píše Mathew.Na přímovstřikovém přeplňovaném dieselu 2,0 mám baterii Starline 74Ah a při -10°C startuje jen o poznání déle než v létě (o delší žhavení).Syn si do malého P106 1,1i koupil baterku 60Ah a startuje déle než já v dalším 1,8i s baterií 55Ah (ale musím přiznat že je to u toho auta i v létě při velkých teplotách stejné!)

krtek66
hodnocení

2x

mám vartu Silver dynamic nebo jak se jmenuje..stála mě 1500,- nemůžu si stěžovat..mám ji ve fabii 1,4 16v můj nájezd není převratný, ale na tento styl jízdy a doby jízdy je ideální...konzultováno s odborníkem přes baterky. Mám dokonce o krapet větší kapacitu než udává škodovka..

hodnocení

2x

A opět jen zírám.

Zvolte jakoukoli autobaterii s kapacitou kolem 50Ah, čím vyšší startovací proud, tím lepší. Je fakt, že u dieselu je startovací proud podstatnější, ale u moderních dieselů ne až tak moc, Značka autobaterie není moc podstatná, mám zkušenosti se Starline baterií, která přežila daleko víc, než baterie renomovaných značek. Nová baterie pak nebude mít žádné problémy se startem i pod -20°C, pokud je jinak vozidlo v pořádku. I z toho důvodu je jakákoli druhá baterie nesmysl.

hodnocení

1x

neboj se větší baterie de jen o to aby se ti tam rozměrově vešla já bych volil 62Ah ted sem jí na přání dával do jedný felicie

hodnocení

0x

Bohatě bude stačit kvalitní 44-55Ah baterie - třeba Varta Black nebo lépe Blue.
Startovací proud nemusíte řešit, ten je důležitý hlavně u dieselu.
Pozor na umístění plusového kontaktu - některé baterie ho mají vlevo, jiné vpravo.

w69*
hodnocení

0x

Mám Fabii 1,4 Mpi, Auto stojí venku, jezdím každý den 15 km do práce a zpět. Baterka tam je 55 Ah, 420A a starty i teď v těch mrazech v pohodě. Preventivně jsem ji nabíjel jednou před zimou, a do teď nebyl žádný problém.

hodnocení

0x

O baterii snad už bylo řečeno vše. Jen poznámku. Pokud budete v zimě jezdit často (nejlépe každý den) je vše bez problému. Ten by mohl nastat při odstávce delší než asi 14 dní. Paměti autorádia, dálkové zamykání a další vymoženosti spolu s mrazem vám baterku docela vycucnou. Jsem již v důchodu a v zimě vyjíždím tak 2x za měsíc nakoupit větší nákup (asi 15 km a popojíždění ve městě) a tak používám solární nabíječku 6W bez omezovače (SO 69 od Malapa.cz) asi za 1000 Kč. Panel mám nasměrovaný na slunce jen podle oka (v poledne kolem vánoc - slunovrat). Využívám tedy plný sluneční výkon v zimní době, v letní je slunce dostatečné i pod špatným úhlem. Příroda navíc pomáhá sama tím že při největších mrazech bývá jasno a tedy dostatečné dobíjení (maximum panelu je asi 350 mA). Minulý rok jsem jen pro ověření šel nastartovat při -23°C a jen jsem poznal pomalejší náběh otáček, jinak na první otočením klíčkem. Podotýkám že mám prťavce P107 a baterie 42Ah je původní 10 roků stará! Možná by tato zkušenost někomu mohla pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]