Zdarec řešil jsem nefunkční budíky na citroenu xantii 1.8 benzín, rok 1995, po výměně pojistky F2 (5A) budiky fungují, ale po otočení klíčku se začne kouřit z motorového prostoru (viz. foto) borcovi tam prý praskla hadice s vodou a asi týden potom mu přestali fungovat budíky, nevíte z čeho ten kouř může být? Jestli je tam třeba nějakej předehřev, nebo vyzkratovaná elektrika
Tam je asi už jen starter. Nevím ale tak asi žádný kabelový svazek nevede ,alespoň tedy na LFY-X+ 1,8i16V 81kW,všechny svazky co v daném místě jsou jsou nad a mimo hadici z termostatu do chladiče.odkud jsi?(písni v SZ)
Zrovna předevčírem? se mi taky ´trochu kouřilo z motoru,na X2-2,0HDi 90 ,ale od baterky a druhý den již byla KO,vybitá.vytekl kus originál spojky na baterii,tak jsem ji nahradil novou spojkou kde není kabel zalitý v olověné spojce ale vdůkladně přišroubovaný.(mám dvě-benálovou a naftovou)
Jako první bych hledal zkrat na obvodu jištěném tou pojistkou. (Předpoklad že čoudit začalo až po výměně spálené pojistky
asd1
Jo a ještě co tam čoudí? Pálí se izolace kabeláže nebo se jen odpařuje voda, příp. děravý svody? S budíkama/ pojistkou to nemusí souviset..
punker*
To právě netuším z čeho se kouří, ze svodů to není dělá to po otočení klíčku (na kontrolky) bez startování. Nějaká žhavička na předehřev tam asi nebude že?
Asd-děravé svody to na 100%nejsou-všechny výkonové varianty motoru 1,8 (8V-66kW;8V-74kW a 16V-81kW) mají svody zezadu motoru.
Soudil bych na odpařovaní kapaliny ale to by nebylo ihned po startu,spíše mi to přijde že zateklo do starteru a tam to dělá neplechu,jak píšu výše-tam by neměl být žádný kabelový svazek.Ty jsou na převodovce.
Sory možná jsem se s označením na fotce trochu sekl, dnes jsem rozpojil a znovu zapojil dva konektory a už nic nekouřilo, tak jsem je prostřikl kontakt sprejem a zatím dobrý, ale nevím jestli byla chyba někde v konektoru, nebo to přestalo protože jsem pohl s kabeláží, ale nikde jsem nic "ohořelýho" nenašel
Tak jo,závada odstraněna a vše OK?Tak ať jezdí a houpe se!Tipnu si ten víc v pravo je asi konektor snímače otáček (soudě dle tvaru a barvy) ale ten bílý?Na 16V takový nemám.Jinak jednodušší motor ale z pohledu na něj to vypadá složitěšjí
punker*
Zdá se že je OK, jinak ten konektor vlevo je žlutej a netuším od čeho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.