Nejste přihlášen/a.
Jde vůbec zjistit tato informace? Zeptat se pojišťovny nelze...spolkla ji jiná společnost, která tvrdí, že nemám žádné bezeškodné měsíce. Přitom mám pojištění od roku 2009 a NIKDY jsem nehavarovala a nepoužila plnění.
Dobrý den.
Z jakých údajů určuje ČKP počet měsíců bezeškodníko průběhu zákonného pojištění mot. vozidla?
Upřesnění:
Jsem vlastníkem (majitelem) mot. vozidla Peugeot Boxer od 24.10.1997 do 30.11.2009(na IČO - OSVČ).
Od 30.11.2009 jsem převedl vozidlo na R.č. - doposud.
Při informaci na přechod k jiné pojišťovně jsem se osobně informoval na několika pojišťovnách (Direct, Generali, AXA, ČSOB poj., ČSOB banka, ČP, KOO). U uvedených pojišťovnách mi byly sděleny různé doby bezeškodního průběhu
(od 0 měsíců až po 204 měsíců - vzestupně dle pořadí uvedených pojišťoven). Všechny pojišťovny uvedené čerpali ze stejné databáze ČKP.
Násobilkou dle počtu let vlastnictví vozidla nelze k údajům pojišťoven dospět.
Prosím o skutečný výpočet bezeškodných měsíců.
Pro informaci - jedna škodní událost v r. 2015 s OA , řídila manželka, při otevření dveří můj vnuk poškodil na parkovišti sousední stojící OA škoda na zp. zrcátku asi 6000,-Kč.
Děkuji.
Z jakých údajů určuje ČKP počet měsíců bezeškodníko průběhu zákonného pojištění mot. vozidla?******
Jen z údajů všech pojištoven, které schromažďuje.
Prosím o skutečný výpočet bezeškodných měsíců******musíte se obrátit na ČKP, nebo svoji pojišťovnu a hledat, kde je chyba.
Počítá se od 1.1.2000. Při zadání IČ vám vyjede počet měsíců od 1.1.2000 do 30.11.2009 Při zadání RČ od 1.12.2009 dosud. Při použití obou zdrojů od 1.1.2000 dosud Za pojistnou událost odečítá každá pojišťovna jinak. Toto vše za předpokladu, že jste od 1.1.2000 nevlastnil jiné auto na IČ nebo na RČ, které by do bezeškodních měsíců vstoupilo
Na ČKP se nemá cenu obracet, ti s vámi jednat nebudou.
Kalkulačky pojišťoven si ta data z ČKP berou, ale bohužel každá trochu jinak. A každá s těmi daty jinak zachází - překryv více smluv při nehodě je opravdu řešen hodně odlišně.
V mnoha případech navíc hraje roli zda to byla dodávka nebo osobák, některé pojišťovny to rozlišují a některé ne - je pak v tom neskutečný binec.
Problematické je taky získání bonusů pokud se šetřilo a vozidlo bylo ve flotile nějakého makléře, pokud jste si to po odchodu od něj neohlídali tak máte smůlu. No a pokud to máte jen na papíře, tak u mnoha pojišťoven máte smůlu také.
Situaci navíc komplikuje to, že v současné době většina pojišťoven (až na Generali) data z ČKP nezobrazí, takže dost často vůbec nevíte co tam našli.
Takže to nemáte lehké a pokud je někde dramatický rozdíl, tak se leda obrátit na jejich infolinku (osobně bych spíše doporučoval použít nezávislého pojišťováka který má většinou kontakty na ty správné lidi) se žádostí o přezkoumání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.