Nejste přihlášen/a.
5mm žalostných Nová pneu má vzorek 7-8mm, min. povolená hloubka je 1,6mm. Takže 5mm jsou skoro nové pneu.
Jinak vám doporučuji si něco vyhledat o vlivu hlobky vzorku na trakci za různých podmínek. Zaručuji vám, že se budete divit! Na suchu jsou nejlepší obecně pneumatiky s co nejmenším vzorkem, na mokru záleží snad více na tvarování vzorku než na jeho hloubce a podobně.
Bohužel s tímhle naši zákonodárci (a nejen naši) neumí pracovat a proto jsou zákony takové, jaké jsou. Zajímavé je např., že min. hloubka vzorku u zimních pneu je 4mm (prosím kritiky, aby nebazírovali na detailech, znám je), ale v SRN je zákon daleko mírnější a požaduje stejnou hloubku, jako u letních. U nás holt někdo potřebuje pořád vydělávat...
Aloisi určitě ne takový průšvih jako když ustřelí předek!Ustřelůený zadek jde docela dobře srovnat na rozdíl když ujede předek!
Přetáčivý lehce ustát leda tak v malé rychlosti. Pokud tě potká nad 80 kmh tak je korekce dost náročná, musíš okamžitě = automaticky správně reagovat. Pozdní nebo chybná reakce = přetočí se víc jak o 45° = ztráta kontroly a jdeš bokem do vnitřku zatáčky. Nedotáčivý smyk se koriguje celkem snadno i ve vyšší rychlosti.
A inteligentní rada jak ten nedotáčivý smyk v 80km/h jednoduše vybrat bude? Já jsem ho totiž nevybral ani ve 20km/h a s přetáčivým ve 100km/h jsem neměl žádný problém takže se rád nechám poučit.
Tak nějak nevím, ale myslím si, že asd1 si plete nedotáčivost a přetáčivost. Mám stejné zkušenosti, jako mathew.
Ubereš rejd na tolik kolik to pneu schopná zatáčet, plynem lehce ubereš (někdy jen odvaluješ a někdy je lepší lehce pod plynem), nebo jen vyšlápneš spojku. Když máš moc rejdu tak to jede rovně (asi nejčastější chyba - podvědomě přidáš rejd, tím to ale utrhneš úplně a jedeš rovně). Nnebo kus jedeš rovně a brzdíš, po zpomalení (před škarpou) odbrzdíš a zase začneš zatáčet. Pokud jsi začal pozdě brzdit a jsi "dlouhej" o hodně tak už toho moc nenaděláš - na klouzavým je potřeba mít dobržděno s rezervou, abys měl prostor na dlelší brzdu když to klouže nečekaně víc
Nepletu. Nedotáčivost = jede rovně, přední kola ve smyku (typicka předokolka s motorem vepředu). Přetáčivost = zadní kola ve smyku, zadek utíká ven ze zatáčky (typicky zadokolka s motorem vzadu)
Zkusím tuto diskuzi víceméně ukončit. Plete se tu totiž dohromady více věcí: Přetáčivost x nedotáčivost jako vlastnost vozidla, dále přetáčivý smyk (zadek obíhá auto dopředu) x nedotáčivý smyk (předek má snahu jet rovně) a v neposlední řadě vliv zadního/předního pohonu na chování vozidla před smykem/ ve smyku. Takže když to přeženu (ta situace se v praxi nevyskytuje), tak vozidlo s motorem vzadu a předním pohonem bude patrně přetáčivé, i když přední náhon obecně činí vozidlo nedotáčivým. A teď babo raď!
Je zřejmé, že kombinací je vícero a my se tu zbytečně dohadujeme a přitom máme každý svou pravdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.