Nejste přihlášen/a.
No to teda koukám ! - toto je ten zmíněný precedens - a na základě tohoto je opravdu možné se soudit a soudit...
Nemáte zákonné podklady na vymáhání - oprava je provedena a zaplacena, opravovalo se do stavu "před nehodou"a při nových dílech vlastně jakoby zhodnotilo vůz...
Kufrové dveře často reznou, vzpěry se unavý, sem tam někdo něco poškodí při nakládání materiálu... nárazník taky... Vy máte vůz opraven a ona psychologická informace o bouraném vozu je v podstatě nesmysl. Naopak - máte nyní fakturu na opravu kvalitní a se zárukou, což by v některých případech mohlo znamenat, že vůz další roky v daném směru opravu nebude potřebovat...
Chápu vaši naštvanost a teoretické snížení hodnoty vozu. Nárok však na úhradu nemáte. Můžete třeba zkusit náhradu pravniprostor.cz/... - sice ze sebe uděláte blázna, ale proč ne? Za ty peníze, a blázni vlastně už nejsou, miliony lidí chodí běžně k doktorům kvůli svým životním problémům.
Už jsem kupoval pár aut - a když mi řekli, že to a to bylo opraveno, vyměněno - faktura za opravu... koupil jsem, protože jsem věděl, že to opraveno bylo dobře - přes pojišťovnu nikdo nehleděl na "levnější ND"apod.
Nikdy nejsou dvě shodný ojetiny vedle sebe - jednu může řídit slušný řidič, druhou vůl - za 5000km dokáže vzniknout velmi zásadní rozdíl. Někdy i po pár metrech... ale myslím tím chování vozu, opotřebení všech možných částí i pořádek ve voze.
Jak píšu - info o bouraném voze v případě doložení výměny nárazníku s případnou fotkou by mne jedině potěšila.
Tak nám prosím napište vaši představu - protože takto se nedomluvíme.
Budete-li prodávat vůz dnes, jako roční po bouračce, můžete přijít o cca. 20tis - to vysoudíte, protože "obecná cena vozu"bude jinde než aktuální tržní.
Budete-li prodávat vůz za 5 let, rozdíl bouraného a nebouraného vozu bud 3000,-Kč. Nebo si myslíte, že rozdíl bude 50tis?
Kolik dnes chcete vysoudit za prodej bouraného vozu za 5 let?
Tipnul bych, že hlavní problém bude ten, že ztráta tržní ceny se uplatní až při prodeji. Ty to auto teď ale neprodáváš, takže ztráta ceny nejde určit resp. žádná ztráta se zatim nekoná... Musel bys to prodat a chtít rozdíl ceny bouraný/ nebouraný... Ale možný jsou různý kličky a výsledek se dá těžko předjímat.. Úspěch je už jen oprava značkovými díly bez amortizace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.