Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdil v cene po oprave pri plneni

Od: hradeeeecak odpovědí: 13 změna:
Ahoj, mam dotaz, nedavno mi zborila ridicka auto ze zadu - naraznik a 5. Dvere k.o., koukala do mobilu. Mam Octavii 3combi, jeste v tovarni zaruce, po oprave mi realne klesne trzni hodnota vozu, bude mit zaznam o havarii, chci se zeptat, mate zkusenost s uplatnenim skody na pojistovne, tedy aby reflektovala i ponizeni trzni hodnoty vozidla po jeho oprave v dusledku samotne udalosti havarie?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

No to teda koukám ! - toto je ten zmíněný precedens - a na základě tohoto je opravdu možné se soudit a soudit... *hej**palec*

asd1
hodnocení

1x

Pojišťovna má povinnost uhradit skutečnou škodu a tou je určitě i ztráta tržní hodnoty. V praxit to ale bude boj s nutností výborného právníka - pojišťovna se bude cukat a kvůli precedensu radši zaplatí špičkového právníka než abys uspěl...

hodnocení

0x

Nemáte zákonné podklady na vymáhání - oprava je provedena a zaplacena, opravovalo se do stavu "před nehodou"a při nových dílech vlastně jakoby zhodnotilo vůz...

Kufrové dveře často reznou, vzpěry se unavý, sem tam někdo něco poškodí při nakládání materiálu... nárazník taky... Vy máte vůz opraven a ona psychologická informace o bouraném vozu je v podstatě nesmysl. Naopak - máte nyní fakturu na opravu kvalitní a se zárukou, což by v některých případech mohlo znamenat, že vůz další roky v daném směru opravu nebude potřebovat...

Chápu vaši naštvanost a teoretické snížení hodnoty vozu. Nárok však na úhradu nemáte. Můžete třeba zkusit náhradu pravniprostor.cz/... - sice ze sebe uděláte blázna, ale proč ne? Za ty peníze, a blázni vlastně už nejsou, miliony lidí chodí běžně k doktorům kvůli svým životním problémům.

doplněno 16.02.18 21:56:

Už jsem kupoval pár aut - a když mi řekli, že to a to bylo opraveno, vyměněno - faktura za opravu... koupil jsem, protože jsem věděl, že to opraveno bylo dobře - přes pojišťovnu nikdo nehleděl na "levnější ND"apod.

Nikdy nejsou dvě shodný ojetiny vedle sebe - jednu může řídit slušný řidič, druhou vůl - za 5000km dokáže vzniknout velmi zásadní rozdíl. Někdy i po pár metrech... ale myslím tím chování vozu, opotřebení všech možných částí i pořádek ve voze.

Jak píšu - info o bouraném voze v případě doložení výměny nárazníku s případnou fotkou by mne jedině potěšila.

doplněno 17.02.18 10:56:

Tak nám prosím napište vaši představu - protože takto se nedomluvíme.

Budete-li prodávat vůz dnes, jako roční po bouračce, můžete přijít o cca. 20tis - to vysoudíte, protože "obecná cena vozu"bude jinde než aktuální tržní.

Budete-li prodávat vůz za 5 let, rozdíl bouraného a nebouraného vozu bud 3000,-Kč. Nebo si myslíte, že rozdíl bude 50tis?

Kolik dnes chcete vysoudit za prodej bouraného vozu za 5 let?

hodnocení

0x
Dostanete podle tabulek odskodneni. Oprava bud v servise nebo svepomoci.
Kdyz nebudete souhlasit s cenou , tak mate moznost odvolani popr soud. Jakkakoliv nehoda je proste smula a pokles ceny...

hradeeeecak
hodnocení

Nevim, ustavni soud se k tomuto vymezil jasne, chtel bych znat nejake konkretni zkusenosti, zda nekdo zadal, jak zadal, jak dopadl. Preci jenom, kdyz vedle sebe dam dve identicka auta a jedno ma zaznam o havarii a druhe ne, ktere si clovek koupi? Me nejde o psychologicky pocit, ale stve me to, ze me naboura s prominutim blbka co kouka do telefonu, ja mam zapich v servisce a budu pak poslouchat od pripadnych budoucich kupujich, noo joo to bylo bourany, dejte aspon 10tis dolu a beru hned, a jako odskodneni budu mit nove kufrove dvere, ktere jsou mi k ...

hradeeeecak
hodnocení

Nevim, me by teda neoslnilo, ze auto bylo bourane na zadek a ze ma kvuli tomu nove dvere, ktere menil autorizak,ze by to bylo z meho podhledu zhodnoceni auta? To urcite ne, pokud bych mel za rohem nabidku auta bez bouracky a s puvodnimi dvermi a naraznikem, beru to nebourane.

hodnocení

0x
Mate v podstatě nový auto a viník nejste
Tudíž auto do ověřeného autorizovaného servisu a po dobu opravy máte nárok na náhradní auto
Zkuzte to řešit třeba přez Nehoda.cz

hradeeeecak
hodnocení

No cetl jsem, ze nejaka firma uz to usoudila, zrovna u nas v kraji. Zajimalo by me, jestli s tim jeste nekdo uspel.
asd1

Tipnul bych, že hlavní problém bude ten, že ztráta tržní ceny se uplatní až při prodeji. Ty to auto teď ale neprodáváš, takže ztráta ceny nejde určit resp. žádná ztráta se zatim nekoná... Musel bys to prodat a chtít rozdíl ceny bouraný/ nebouraný... Ale možný jsou různý kličky a výsledek se dá těžko předjímat.. Úspěch je už jen oprava značkovými díly bez amortizace ;)

hradeeeecak
hodnocení

To je prece nesmysl, ze mi pojistovna kompenzuje skodu az kdyz budu neco prodavat a podle toho kdy. Likviduje se skoda v dobe vzniku, no ne? Ja nemam zadnou povinnost prodavat auto, abych dostal kompenzaci, na tu mam narok i kdybych v tom aute jezdil do smrti. A amortizace, jaky je pro me zhodnoceni, ze dostanu novy dvere od kufru, ktery byly pred nehodou v bezchybnem stavu. Nejake argumenty, ze reznou... no nejezdim felicii a sama skodovka ma 15let zaruku proti korozi.
Budme realisti. Ne pojistovna vam jen tak neda 20-100t jen kvuli tomu , ze vam poklesla cena auta. Resil jste uz neco s pojistovnou? Hrde a velke reci co maji zaplatit jsou mimo...
Je precedens-pojištovna nechtěla uhradit výši opravy v nových dílech u staršího autadle ní jde o zhiodniocení starého a již vůbec nechtěli vědět že naopak poškozený je vlastně díky jejímu přístupu 2x jednou při nehodě podruhé tím že má už jednou bourané auto,ono snížení ceny. N a zákledě tohoto precedensu Vy můžete požadovat opravu v autorizovaném servisu NOVÝMI díly montovanými v prvovovýrobě.=oprava je pak ,měla by být kvalitní a auto identické jako bez nehody.Jinak pokud projdete statistiky tak 99% aut prodávaných v ČR jsou s málo kilometry NIKDY nebouraná a skoro vždy po důchodci s "doloženou" serrvisní knihou kde o nehodách není žádný záznam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]