Nejste přihlášen/a.
Kamarád si koupil moje auto bez kupní smlouvy. Z určitých důvodů sme ale poté zjístili, že není možný přepis. Auto je a bude tedy stále napsané na mě.
Sjednal si povinné ručení.
1.otázka zní: Jak zrušit moje povinné ručení,které je ještě platné 9 měsíců?
2.otázka zní: Jakou smlouvu sepsat abych při užívání "mého" auta neměl nějaké problémy?
Nejjednodušší by bylo, kdybyste si sjednal povinné ručení na své jméno a kamarád by Vám uhradil pojistné. Pak může kamarád jezdit s Vašímk autem jako s vypůjčeným. Případné pokuty, které Vám přijdou domů, by měl uhradit.
Pokud sjednal kamarád povinné ručení na e-pojisteni.cz, tak to jde do 14 dnů zrušit.
vždyt je to uplně jedno kdo je pojistníkem.. tam jde spíš o ty práva a povinnosti k užívání.. a to neřeší pojistka..
Aloisi není to jedno-PR bude na tazatele ale nabourá někdo jiný a případný malus půjde za tazetelem a ne viníkem noehody a tady nejde ani o to kdo by PR skutečně platil ,ale tazatel by to měl na hezky dlouho než by mu malus umazali ,tady pokud by jezdi svým druhým autem!Proto za mne-auto ať klidně nechá na sebe alůe PR na toho kdo sním bude jezdit!
Heteráku, určitě máte kupní smlouvu, páč jste jí uzavřeli ústně, což sám píšete: Kamarád si koupil
1) Smlouvu s pojišťovnou zrušíte dle Vaší smlouvy, podle toho co tam je uvedeno. Určitě změna vlastníka. To je když si auto kamarád koupí a dá Vám peníze. Že Vám zaplatil za auto? Pak je určitě jeho auto.
2) Abyste neměl nějaké problémy, musíte vozidlo převést na kupce, jinak můžete mít problémy a žádná smlouva Vás neochrání a nezbaví zákonných přestupků.
Sice se Vám nebude líbit moje odpověď, ale je to tak.
Varianta č.2 je pak vozidlo vyřadit (dnes to již oficiálně není DEPOZIT!) třebajen se značkami na úřad uložit je na pojištovnu oznámit uložení a zrušit PR,pak zajít jinam uzavřít jinde jiné výhodnější a vyzvednout RZ (zbytečně se platí tuším 100kč za uložení RZ !)Vari.1 viz já výše je levnější ale náročnější na jednánís poj.
výrobní štítek stojí pár stokorun a jeho absence není zákonným důvodem k zamítnutí "přepisu", takže si laskavě to auto přepiště v 10-denní lhltě...zákony platí pro všechny
XENOFOB: Přečtěte si pořádně co sem psal. Není platná evidenčka,takže žádný přepis logicky být nemůže.
A žádná kupní smlouva není tak žádná 10.ti denní lhůta pro mě neplatí.
btw : cena výrobního štítku se vším všudy by stála několik tisíc. Už sem se o tom informoval.
...kdy je protokol z EK neplatný přesně definuje novelizovaný zákon od ...1.6.2017...nevyhovuje není synonymem neplatná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.