Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojkové ložisko?

Od: alex* odpovědí: 2 změna:

Ahojte,

co se ochladilo slyším při studeném motoru zvuky, které mě znepokojují. Když nastartuji a otáčky se drží kolem 1000ot/min tak je klid, jakmile se motor trochu zahřeje a otáčky jsou nižší (tzn. motor víc vibruje?) tak je ještě za studena slyšet takové cvakání, klepání... Když sešlápnu spojku, tak je ticho, vyšlápnu a zase to začne.Jakmile zvýším otáčky tak ty zvuky taky ustanou.

Čím více se motor zahřívá, tím méně je to slyšet, při dokonale zahřátém motoru už je slyšet spíš jenom takové lehké "šustění", ale jen pokud se na to člověk opravdu zaměří.

Co mě napadá, je spojkové ložisko. Jedná se o F1 2005 1,2 HTP 47Kw - najeto 142tis. převážně po městě, přede mnou majitelka žena - dost by to vysvětlovalo.

Pokud je má teorie správná, věděli by jste kolik si mám, nachystat na opravu, popřípadě jestli je oprava vůbec nutná? Spojka jinak funguje, rozjezdy v pohodě, necuká, neprokluzuje, jediný co, tak spojkový pedál jde ztuha.

Díky za pomoc :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bohužel podle popsaného projevu bych to spíš tipoval na nějaký problém v převodovce (ložisko?). Kdyby to opravdu bylo spojkové ložisko (čemuž moc nevěřím), pak i vzhledem k charakteru dřívějšího používání stejně vyměňte celou spojku i s ložiskem.

hodnocení

0x
Pokud to reaguje na spojku tak buď to ložisko nebo převodovka. Práce kolem 3 tis a díly podle toho co bude špatně. Ale spojkové ložisko dělá kravál spíš při sešlápnutí. Ale je možné že šustí samounasenim. Pokud jde těžko, může se špatně vracet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma spojkové ložisko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]