Nejste přihlášen/a.
Jezdím stále stejně, stejné trasy a v poslední době mě z výfuku začala kapat voda. Čím se to mohlo najednou stát? Před pár lety jsem měnil část výfuku. Jedná se o Mazdu. Co s tím?
Doporučím navrtat na nejnižším místě tlumiče dírku 3-4mm. voda z kondenzátu tím v pohodě vykape ,na zvuk to nemá žádný vliv, ale dost podstatně to pak prodlouží životnost benzínových výfuků.Osobně jsem si toto udělal na výfuku a již ho tam mám asi 6-7 let,je to levný polský výrobek (tlumič,trubka, montážní prvky )za 1500kč s poštovným na aukru.Zatím nenese stopy koroze tedy mimo sváru na katu !Jinask kondenzát je ze vzduch nasávaného motorem,z paliva a pkd se jezdí na etanol,takže z etanolu /lihu -ten jak víme váže vodu.
Zajímavé. Normálně přímo do tlumiče? Nebo do trubek z něj vedoucích? Netuším přesně co v tlumiči je a tudíž kde přesně vrtat. Jinak mám osobně tlumiče dva. Ve kterém se bude voda více držet?
Já mam na xantii Kat a jeden tlumič.Na tlumiči od spodu na nejnižišším místě-u mne je to těsně před lemem ze kterého pak již jen leze koncovka ! Pokud máš dva tlumiče ,tak klidně oba .Na naftě není třeba.
moje zkušenost: v lednu jsem na felicii vyměnil poslední díl výfuku -tlumič zn.Bosal(nebo Bosan)po výměně a ujetí 20km. jsem slyšel zvuk připomínajícím prasklému výfuku.po kontrole jsem zjistil že na novém výfuku(na jiných to nebylo)na tlumiči dolní části na straně kde se napojuje střední část je dírka 4mm.a ta při volnoběžkách vydává zvuk jako prasklý výfuk ,když díru zacpu prstem vše je ok.Došlo mi ,že je to odvod vody ale zvláštní je,že to nemá jiný výrobce.je to na Vás zda si budete vrtat výfuk rozhodně zvuk na volnoběžky se ZMĚNÍ.
Ve studeném výfuku kondenzuje voda z paliva a nasávaného vzduchu. V chladném počasí zcela běžná věc. Značný vliv má počasí (teplota a vlhkost vzduchu). Po zahřátí výfuku by mělo zmizet. Neřešil bych.
@diesel Moje reakce byla na magdonův příspěvek.Jenom jsem to chtěl poopravit. A jenom tak mimochodem,nemohl jste rozvinout magdonův příspěvek,protože v čase vašeho příspěvku tadyjeho příspěvek ještě nebyl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.