Nejste přihlášen/a.
Mám osobní automobil. Nyní jsem "vlastník", "provozovatel" i " pojistník"
Jaký je postup,pokud chci být jen "vlastník" a kamarád chce být "provozovatel" a "pojistník"?
Stačí pouze zajít na úřad a ssebou vzít nové povinné ručení napsané na kamaráda? Je potřeba evidenčka?
tak jestli to není nějak nově upraveno, evidenční kontrola je nutná
Vozík z roku 1982 - procházel po každou TK bez problémů, byl pravidelně servisován a užíván minimálně... zvlášť posledních 10 let. Poslední TK sděleno: máte smůlu, na oji není vyraženo číslo, které je v TP. (nebylo tam nikdy)
Jen se teď všechno musí podle aktuálních směrnic i fotit a najednou to někoho zajímá- 3 štítky jsou jen přinýtované, což nikoho nezajímá - na oji musí být "VIN"a on ho nevidí.
" Našli jsme ho"za týden - asi jsme ho "omylem přetřeli barvou" a najednou se našlo... takže pro klid duše pracovníka STK jsme nerozporovali jeho práci a jen doplatili částku za následnou prohlídku.
nechápu to, komplikují se tím případné další evidenční úkony a jsou s tím spojeny další náklady evideční kontrola 300-400, poplatek za zápis vlastníka/provozovatele dalších 800/
takové zápisy kdy je vlastník odlišný od provozovastele využívají jen některé leasingové společnosti které jsou vlastníkem a provozovatel je leasingovým nájemcem...u fyzických osob to nechápu...
Důvod je prostý. Kamarád chce odkoupit moje auto,ale neprošlo to evidenčkou. Chybí "výrobní štítek". A jeho cena je neúměrná ceně auta. Proto se dělat nový "výrobní štítek" nebude.
Přemýšlel sem tedy o tom,že by kamarád byl provozovatel a pojistník a já byl stále vlastník.
Pokud je ale i na tohle potřeba evidenčka tak je to bezpředmětný.
Auto jsem kupoval před 5ti lety. Na evidenčce sem prošel bez problému. A STK sem dělal 2x a také bez problému. Takže nechápu co je to ted za hloupé novinky?
Novinky to nejsou žádné. Zkrátka, když vozidlo neprojde evidenčkou, má určité vady, které neprojdou i technickou. To je a bylo naprosto normální,
Tak z jakého důvodu mi to před 5 ti lety prošlo bez problému evidenčkou,před 3mi lety a před rokem bez problému technickou kontrolou?
Ani žádná zmínka o nějakým "výrobním štítku"?!
Dnes se štítky fotí = to co mohl technik dřív "přehlídnout" to už si dnes nedovolí. EK je součástí technické, tj. pokud neprojde tak neprojde ani technickou. = je to auto jen do TK a pak pápá
Dnes hrozí za porušení povinností technikům STK zákaz výkonu činnosti na 5 let a pokuta 50 tis kč, před 5 lety jim nehrozilo nic, pokud nebyl přímo přistižen že bere úplatky a vystavuje protokoly k auto ktetré nebylop nidky na lince, žilo se tam dopbře a vesele
a mimochodem, nejde o problém technika ale majitele auta, štítek má každé auto které není 30 let staré, takže na autě byl...stačí si koupit nový
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.