Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: heterak® odpovědí: 11 změna:

Mám osobní automobil. Nyní jsem "vlastník", "provozovatel" i " pojistník"

Jaký je postup,pokud chci být jen "vlastník" a kamarád chce být "provozovatel" a "pojistník"?

Stačí pouze zajít na úřad a ssebou vzít nové povinné ručení napsané na kamaráda? Je potřeba evidenčka?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

m.vodnany.eu/...

tak jestli to není nějak nově upraveno, evidenční kontrola je nutná

doplněno 15.02.18 21:42:

Vozík z roku 1982 - procházel po každou TK bez problémů, byl pravidelně servisován a užíván minimálně... zvlášť posledních 10 let. Poslední TK sděleno: máte smůlu, na oji není vyraženo číslo, které je v TP. (nebylo tam nikdy)

Jen se teď všechno musí podle aktuálních směrnic i fotit a najednou to někoho zajímá- 3 štítky jsou jen přinýtované, což nikoho nezajímá - na oji musí být "VIN"a on ho nevidí.

" Našli jsme ho"za týden - asi jsme ho "omylem přetřeli barvou"*smich* a najednou se našlo... takže pro klid duše pracovníka STK jsme nerozporovali jeho práci a jen doplatili částku za následnou prohlídku.

xenofob
hodnocení

1x

nechápu to, komplikují se tím případné další evidenční úkony a jsou s tím spojeny další náklady evideční kontrola 300-400, poplatek za zápis vlastníka/provozovatele dalších 800/

takové zápisy kdy je vlastník odlišný od provozovastele využívají jen některé leasingové společnosti které jsou vlastníkem a provozovatel je leasingovým nájemcem...u fyzických osob to nechápu...

hodnocení

1x
Můžeš zůstat vlastníkem a on pouze pojistitelem takže případné škody z provozu jdou z jeho pojištění. Tam žádná byrokracie není. Nechával jsem tak převést pojistku na dceru aby si jezdila na svoje bonusy. Poslední dobou se ale některé pojišťovny cukají, protože jim na fiktivní změnu pojistitele utíkali lidi ke konkurenci a tak teď takovou změnu pojistitele umožňují pouze k výročí smlouvy s klasickou výpovědi jako když chceš smlouvu ukončit.

hodnocení

0x

Jen doplním kolegy. také to ještě mají takto vykukové co jsou v exekuci-mají auto, ale papírově je jiný vlastník a tudíž exe na to nemůže.

hodnocení

Důvod je prostý. Kamarád chce odkoupit moje auto,ale neprošlo to evidenčkou. Chybí "výrobní štítek". A jeho cena je neúměrná ceně auta. Proto se dělat nový "výrobní štítek" nebude.

Přemýšlel sem tedy o tom,že by kamarád byl provozovatel a pojistník a já byl stále vlastník.

Pokud je ale i na tohle potřeba evidenčka tak je to bezpředmětný.

pokud neprošlo evidenční kontrolou pak by nemělo projít technickou!

hodnocení

Auto jsem kupoval před 5ti lety. Na evidenčce sem prošel bez problému. A STK sem dělal 2x a také bez problému. Takže nechápu co je to ted za hloupé novinky?

Novinky to nejsou žádné. Zkrátka, když vozidlo neprojde evidenčkou, má určité vady, které neprojdou i technickou. To je a bylo naprosto normální,

hodnocení

Tak z jakého důvodu mi to před 5 ti lety prošlo bez problému evidenčkou,před 3mi lety a před rokem bez problému technickou kontrolou?

Ani žádná zmínka o nějakým "výrobním štítku"?!

asd1

Dnes se štítky fotí = to co mohl technik dřív "přehlídnout" to už si dnes nedovolí. EK je součástí technické, tj. pokud neprojde tak neprojde ani technickou. = je to auto jen do TK a pak pápá

xenofob

Dnes hrozí za porušení povinností technikům STK zákaz výkonu činnosti na 5 let a pokuta 50 tis kč, před 5 lety jim nehrozilo nic, pokud nebyl přímo přistižen že bere úplatky a vystavuje protokoly k auto ktetré nebylop nidky na lince, žilo se tam dopbře a vesele

a mimochodem, nejde o problém technika ale majitele auta, štítek má každé auto které není 30 let staré, takže na autě byl...stačí si koupit nový

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]