Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost alu disků

Od: miras2909* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den může mi někdo poradit ,mám v techničáku uveden rozměr disku 6Jx15 mohu použít 6.5Jx15.Děkuji miras

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud není uvedeno v TP, můžete mít problém s TK vozidla - nekupoval bych jiný rozměr než uvedený v techničáku. Často to jsou rozdíly, které poznat nejdou. tj. na auto by vlezlo a problém bude čistě jen v technické způsobilosti vozu.

doplněno 14.02.18 12:01:

@crono - tazatel kupuje tyto disky zjevně na inzerát, protože jsou levnější nebo je to levná sada s pneu... Nové by koupil prostě podle TP. Onen typový list se vydává často za peníze - cca. 3000,-. K tomu zápis do TP znamená opět poplatek a návštěvu na úřadu. Proto tuto variantu nenavrhuji.

Stran pojistné události - pojišťovna by musela prokázat příčinnou souvislost mezi rozměrem disku a nehodou. Toto by na začátku možná někdo zkusil, ale "dobrý právník" by to rozcupoval na kousky. Je to však problém, který by tazatel v případě nehody brát v potaz - tj. dobrého právníka a toho dobře zaplatit.

crono
hodnocení

2x

Určitě můžete použít a bude pasovat. Problém ale nastane při technické a nebo při plnění pojistných událostí. Doporučil bych nechat vystavit typový list a zapsat do tp.

hodnocení

2x

Pokud to není v ORV (dříve TP), nešel bych do toho. Kromě problému na TK se ti může stát, že díky širšímu disku ti v plném rejdu bude disk chytat nejspíš za součásti řízení (čepy, tyče). Dále je podstatné rovněž ET, které je třeba dodržet, protože by se ti mohlo stát (jako kdysi mně), že se ti nevejdou do těch disků brzdové třmeny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]