Nejste přihlášen/a.
Dobrej den všem motoristům.Pořídil jsem si fungl novou fábii a chtěl jsem se zeptat jestli je pravda že by se s novým autem nemělo alespoň rok do myčky.Ví někdo o tom něco?Kolega v práci mi nasadil brouka do hlavy tak než zajedu do tý myčky tak bych to chtěl mít od někoho potvrzený.Děkuji každému za kteroukoliv odpověď.V salonu mě nic neřekli a kolegu prej na to upozornili když si před lety kupoval nový.
Klidne do mycky jed. Jenom si vyber nejakou kvalitni.
Drive to mozna vadivalo, ze lak nemusel byt jeste uplne vytvrzeny, ale dnes uz to nehrozi. U Skody rozhodne ne.
Kazdopadne myti auta doma je k laku rozhodne setrnejsi. O tom nemuze byt sporu. Ze s tim jezdis do mycky se pozna uz po par navstevach i kdyby si zacal jezdit treba za ten rok.
Pokud mas moznost a chces mit auto s nedotknutym lakem, tak to mej rucne. At uz doma nebo v rucni mycce.
Auto není kachna, aby se koupalo!
Ale vážně, jak jinak auto umýt? Smetáčkem, houbou? Spoustu lidí vozidlo ostříká vodou, vezmou smeták nebo houbu a šmudlají. Bláto, písek a pěkně poškrábat. Pak spláchnout vodou. Vedle toho klidně ostříkat tlakovou myčkou, rotačním smetákem s dosrtatečným oplachem, to je krásné mytí. Jsem přesvědčen, že kvalitní myčka nemůže poškodit vozidlo, pokud nedojde k poruše stroje. Ale klídek, myčka je pojištěna a dobře zaplatila za poškození vozidla.
Závěr 50:50.
Osobně auto myju ručně. Nejdřív co nejvíc ostříkám auto hadicí od hrobých nečistot a potom, jak říkáte, šmudlám jemným smetáčkem. Ale je pravda, že se to snažím dělat hodně šetrně a né každý to taky tak dělá. Co jsem četl test v nejmenovaném motoristickém časopise, myčku opravdu viditelně škodí. Vůbec nedoporučuji staré pochybné myčky. Na koncích štětin kartáče bývají dokonce i částečky písku.
Viděl jsi někdy z blízka ty plastové rotační kartáče, které auto "myjí"? A to už ani nemluvím o tom, že některé myčky dost šetří a drhnou to skoro nasucho
Jasně že zajet do myčky kde je ruční mytí je něco jiného, ono je to auto nakonec i lépe umité než automatem, ale zase je s tím dost práce. A tady podle mě jde o to jestli zajíždět do automatické myčky nebo ne.
rok je hodně dlouho, jak staré je to auto? Nemyslím že ho máte den ale jak dlouho je co ho vyrobili, podle mě musí stačít tak 14 dnů.
Souhlasit se dá myslím s oběma tábory které tu jsou, myčky škodí, ruční šmudlání škodí. Buď dobrou myčku, nevím jak ji poznat nebo při ručním hlavně hodně vody.
Sám šmudlám na dvoře každé jaro, to stačí, světlá auta mají tu výhodu že na nich není vidět špína a když už trochu je tak přeci nebudu hned leštit spotřební věc jako auto. Odstraní se to špatné ze zimy, na jaře a v létě se auto zase tak moc nezašpiní no a na podzim by bylo špinavé i za pár hodin po umytí tak proto mám ten jarní termín. Nový lak jako starý prostě jednou ročně. Vyjímkou je mytí před prodejem pokud prodej neprobíhá na jaře.
Jj, taky to mam tak, 1x rocne je akorat, spina se udrzuje celkem na konstantni urovni dle rocniho obdobi - v lete se to proste nejak extremne neuspini a v zime to nema smysl myt. Beru to hadici a smetakem + kybl se samponem. Jeste nekdy pred dovolenou, kdyz je to hodne spinavy, ale pak na tom zas drzi lip pryskyrice z HR
špína (až blato) auto chrání . . . nejen před oděrky od kamínků ale i před zloději a mastnější karoserie od prachu z ovzduší taky ničemu nevadí. Umývám ručně, vesměs když prší, vezmu smetáček a 2kyble vody (většinou bez saponátu) a je to. Nemám garáž, a nechci lákat zloděje a podobný buzeranty, tak meju sporadicky. Každopádně myčka laku neprospívá.
dobré je také vystavit auto silnému krupobití, když jiní zakrývají střechu prošívanou dekou, nechat ho jen tak...ďolíky po kroupách zloděje také bezpečně odradí...kdo byklradl takové auto...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.