Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce, mám pojištění vozidla u Slavie, chci jít jinam. Zatím koukám po allianz pojišťovně, auto mám do 3,5 t na běžné užívání. Poradíte?
Děkuji.
Z pohledu poškozeného rovněž OK. Manželce zkrátil auťák pojištěnec Allianz. Totální škoda, ohodnoceno na 24 tisíc, 20 jsme dostali (4 tisíce cena upotřebitelných zbytků), za 2500 "opravili" pardon, uvedli do stavu přijatelného pro STK. Jezdí doteď.
Mně zkrátili služebák (zase pojištěnec Allianz) oprava 70k, uhrazeno do koruny (ale byla to papírová válka).
To, že Allianz slušně hradí škody z povinného ručení Vám sice může být fuk, ale jen do doby, než "načechráte pražákovi sloupek". Se sousedy je lépe býti za dobře .
No ono je potřeba taky zohlednit, že mě je 60, mám plný počet bonusů, malé město. Ony to různé pojišťovny zohledňují různě. Třeba poj. obchodní banky mi počítala věk vlastníka vozidla, přestože je vlastníkem moje postižená dcera, která nemá řidičák a nikdy řídit nebude, tak počítali pojistku z jejího věku a nikoliv z věku řidiče, tedy mého. Divné. Tak jsme se nedohodli. On ten rozdíl nebyl velký, asi 200kč, ale z principu.
já optimalizoval před třemi měsíci svou soukromou flotilu u Directu (ex Triglav) - jen POVko, a šel jsem na to přes prostředníka, brokera renomiabenefit.cz/... Vynašli mi na trhu uplě ideálního pojistitele, a to náhodou z x indikativních nabídek právě Slavii pojišťovnu, super ceny. No, a protože jsem pak i synkovi koupil k osmnáctinám přibližovadlo (mokrej řidičák, Praha, auto 1850ccm, 85 kW, tj. nejrizikovéjší klient ) a nechtěl jsem ho do své flotily, aby mi v případě nehody nezhoršil malusem celou flotilu, tak toho jsem usalašil přes toho brokera kupodivu jako nejlevnějšího pojišťovatele u Kooperativy, a super, super cena., na kterou bych se normálně z ulice či přes web nedostal ani omylem.
Z pohledu připojištění - allianz mne po dvou čelních sklech a jedné asistenci (za 6 let provozu a zhruba 150tis km) odmítla znovu pojistit jako rizikového klienta... poslední náraz do srnce a poškození z připojištění mi jejich smluvní servis neopravil přes 4 urgence. Asi jsem málo vyhrožoval medializací.
Teď jsem u directu.
z jakého důvodu chceš jít jinam? co já jsem kdysi řešil pojistky tak allianz vychyzela oproti jiným dost draho... možná jsou ted levnější.. asi bych to řešil podle ceny a posléze volil kompromis s pudem sebezáchovy.. já mám kooperativu a naštěstí nemužu soudit.. zatím jsem řešil jen uraz a blbost, kde řešení probíhalo kupodivu hladce.
Tak to proč chce jit jinam se už asi nedozvíme.
Já jsem byl s povinným ručením u Allianz necelý rok kde jsem se dostal tak, že mne tam převedli od pojišťovny Wüstenrot která se spojila s Allianz. Protože mi na další rok zvýšili cenu pojištění tak jsem chtěl aby mi to změnili na placení podle najetých km, tak jak to na svých stránkách nabízejí. S autem jezdím málo a tak jsem myslel, že by to pro mne mohlo být levnější. Odmítli mi to změnit s tím, že je to údajně pouze pro nové klienty a já jsem podle nich nový nebyl i když jsem se k ním dostal nedobrovolně. Nakonec jsem u ních vypověděl smlouvu a přešel ke Kooperativě kde mi povinné ručení nabídli v nějaké akci za trochu nižší cenu a lepších pojistných podmínek. Nyní ale zjišťuji jestli jinam by to pro mne nebylo levnější a pokud něco najdu tak jsem ochoten opět odejít jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.