Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jak dlouhou má životnost motorový olej originálně zabalený neotevřený. (třeba SHELL). Tak mi to nedalo a napsal jsem na Shell a odpovězeno bylo takto.Vážený pane,skladovatelnost motorových olejů v neporušeném obalu v souladu s pokyny v bezpečnostním listě je tři roky. V případě, že u data na obalu není žádná další informace, jedná se o datum výroby. Pokud je u data také informace typu USED BY nebo UZYJ DO, pak se jedná o datum spotřeby.V případě dalších dotazů mě neváhejte kontaktovat.S přáním pěkného dne Petr Smékal Další informace, komentáře odborníků na oleje.cz, některé části jsou hodně zajímavé...sice staršího data, ale stále aktuální...a ještě jednou Shell ...Vážený pane, motorové oleje mají dobu skladovatelnosti 3 roky při zachování podmínek skladovatelnosti (pevně uzavřený, neporušený obal, suché tmavé místo mimo přímé sluneční záření). V případě dalších dotazů mě neváhejte kontaktovat. S přáním pěkného dne OP-dotazy@shell.com ... .. .tak si vyberte...
Jestli máš pikslu opravdu otevřenou, tak to je za měsíc tak do pily na řetěz. Pokud odliješ a dáš víčko , tak klidně ty tři roky (při správném skladování)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.