Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prejel jsem ve tme ve vyssi rychlosti retarder, co se teoreticky mohlo nejhorsiho s autem stat? Nebo co mohlo utrpet nejvic? Diky moc.
Aloisb - "Pro snížení nejvyšší dovolené rychlosti by měla stačit příslušná dopravní značka".
Jistě. ...by měla stačit... Jenže dost řidičů si myslí, že značky jsou pro srandu králíkům a že že je pod jejich úroveň je respektovat. Pak ovšem nezbývá nic jiného, než je k tomu snížení rychlosti donutit ráznějším způsobem. Ty retardery jsou na silnicích právě kvůli nim, takže mají nejmenší právo remcat. Nebýt takových řitičů, nemusely by se retardery montovat a konec konců by ani nemusela být dopravní policie.
Naprostý souhlas ! Pro snížení nejvyšší dovolené rychlosti by měla stačit příslušná dopravní značka. Policie je tu od toho, aby dodržování rychlosti kontrolovala. Neměli by radarovat na rovných a přehledných úsecích, ale právě u přechodů v blízkosti škol a podobně. Jenže tam jsem je asi 20 let vůbec neviděl
Měla by značit značka? Jak by mohla, když někteří nedoržují ani rychlost na retardéru, jak jde vidět u ohodnocené odpovědi.
Nejvíc mohlo utrpět ego, že člověk ze sebe udělal před ostatními debila. S autem to mohlo udělat hodně v závislosti na fyzikálních zákonech a kvalitě vozidla.
Např. rozhození geometrie...
Teoreticky jste si mohl rozhodit geometrii, prakticky asi nic. Já běžné retardery většinou přejíždím běžnou rychlostí, jen sundám nohu z plynu. Záleží taky na tom, co zrovna vezu. Nedávno jsem takový retarder přehlédl a když jsem si ho všiml, bylo už zbytečné brzdit. Mám docela tvrdé pérování, takže jsem si málem překousl jazyk a v kufru se mi přerovnal vercajk, jinak se nestalo nic. Ovšem je fakt, že nemám žádnou "břichoplazku" a můj podvozek toho musí vydržet mnohem víc .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.