Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz - jak je to s jízdou na čtyřkolce po poli, v případě, že:
a) čtyřkolka nemá papíry
b) já nemám řidičák
c) čtyřkolka nemá papíry a já nemám řidičák
Rád bych, kdyby jste odpověděli na každou otázku zvlášť.
Děkuji za rady.
Nejezdit, nejezdit, nejezdit, když vidím ten bordel, co čtyřkolky dělají a co po nich zůstává, tak bych tu jízdu dovolila jen někde na vybetonovaných plochách a ne v přírodě. Dnešní sobecká bezohlednost nezná mezí.
Ad a), b) i c): Pokud máš souhlas majitele toho pole, pak bez problémů. Veškeré způsobené škody a eventuální zranění ale jdou na tvé triko, protože určitě na to nefunguje žádná pojistka. A to může jít pak do statisíců i výše.
Podotýkám, že moje vyjádření se týká striktně toho pole. Neřeším dopravu čtyřkolky na pole a případně další související problémy.
Pole není pozemní komunikace = pokud je tvoje nebo máš souhlas vlastníka, tak si můžeš jezdit bez řidičáku s čímkoliv, klidně s tankem.
Polní cesty už pozemní komunikace jsou, takže tam nesmíš. = Na pole to musíš dopravit tak abys ty nejel po ose (někdo ti jí tam doveze na vozejku)
4 kolka jako pracovní stroj OK, ale na blbnutí NE, akorát to dělá bordel a kravál, jsem pro odchyt a citelné tresty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.