Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda na čtyřkolce bez papírů

Od: ctyrykola* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám dotaz - jak je to s jízdou na čtyřkolce po poli, v případě, že:

a) čtyřkolka nemá papíry

b) já nemám řidičák

c) čtyřkolka nemá papíry a já nemám řidičák

Rád bych, kdyby jste odpověděli na každou otázku zvlášť.

Děkuji za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejezdit, nejezdit, nejezdit, když vidím ten bordel, co čtyřkolky dělají a co po nich zůstává, tak bych tu jízdu dovolila jen někde na vybetonovaných plochách a ne v přírodě. Dnešní sobecká bezohlednost nezná mezí.

Kdyby jen to co po nich zůstává..ale člověk to slyší už z dálky že to jede a než to přejede a odjede zas do pr..le, tak je to takový rachot..to se nedá poslouchat..a ještě v přírodě, kde chce mít člověk klid na procházce apod.

hodnocení

2x

Ad a), b) i c): Pokud máš souhlas majitele toho pole, pak bez problémů. Veškeré způsobené škody a eventuální zranění ale jdou na tvé triko, protože určitě na to nefunguje žádná pojistka. A to může jít pak do statisíců i výše.

Podotýkám, že moje vyjádření se týká striktně toho pole. Neřeším dopravu čtyřkolky na pole a případně další související problémy.

ctyrykola*
hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Pole není pozemní komunikace = pokud je tvoje nebo máš souhlas vlastníka, tak si můžeš jezdit bez řidičáku s čímkoliv, klidně s tankem.

Polní cesty už pozemní komunikace jsou, takže tam nesmíš. = Na pole to musíš dopravit tak abys ty nejel po ose (někdo ti jí tam doveze na vozejku)

4 kolka jako pracovní stroj OK, ale na blbnutí NE, akorát to dělá bordel a kravál, jsem pro odchyt a citelné tresty.

matesj
hodnocení

0x
Ještě napiš věk a jsme komplet...

hodnocení

0x

1)Pole je čí?

2) Přístup na pole je po pozemní komunikaci?

pokud nevyjedu ze svého pozemku,můžu jezdit tčeba tankem

pole
To není pravda, pokud je váš pozemek pozemní komunikace. Takže tu nemystifikujte.

Pozemní komunikace může být na pozemku soukromé osoby?

asd1

Jasně že může. Je spousta soukromých pozemních komunikací...

nunici, je mnoho pozemních komunikací na soukromém pozemku.

zakaz
hodnocení

0x
Zákaz řízení a pokuta, pokud opakovaně,tak soud a zabrání čtyřkolky.
asd1

Na poli platí silniční zákon od kdy?

zakaz

Ja nic takoveho netvrdim, ale na to pole musi nejak dojet. Jinak i nektere lesni a polni cesty jsou pozemnimi komunikacemi.

ctyrykola*
hodnocení

Dobře - zeptám se majtele a možná i počkám na řidičák. Na to pole ji můžu dotlačit přes jiné pole. Vadilo by bez motoru jen kolmo přejet polní cestu, když tam nikdo nebude? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]