Nejste přihlášen/a.
Loupil jsem auto v bazaru. Uzavřel jsem pojistku a dostal kupmí smlouvu, předávací protokol a jel jsem domů. Tehnický průkaz a osvědčení dostanu poštou. Mohu zatím jezdit jen na kupní smlouvu? Co by na to řekla PČR?
4x
TP nebo OTP není nahrazeno kupní smlouvou. Dost lidí od PČR pochopí, že jezdíte s čerstvě koupeným vozem, ale mají právo vás pokutovat. Platnost technické je v databázi, vlastnictví taky... jen prostě řidič musí mít TP nebo OTP s sebou při řízení onoho vozidla. Já tak jezdil s ofoceným TP a OTP - nejdřív v mobilu, pak jsem si vytisknul. Samozřejmě to není to pravé - při nákupu byste měl přepsat hned a získat tak i OTP.
Jestli jste ale opravdu Loupil, pak vám KS ani protokol nepomůžou.
3x
Ne s takovým aute bez dokladů opravdu NLZE jeezdit,repsktive lze ale pak se obávat PČR a následného postihu!. Vy jste seč v autoškole nenaučil co je poředepsáno za doklady mít u sebe v autě? Já ano že je to (v roce 1976!) OP,ŘP a TP vozidla + doklad o zaplacení PR dnes je to trošinku jioné stačí jen ŘP,TP-či ORV díl 1 a ZK. případně doklad od lékaře od určitého věku (pro NA ještě další doklady což není Váš případ.) Oprava kolegy Jmlc-dost lidí od PČR sice pochopí že jezdíte na KS ale nemají právo,naopak MAJÍ POVINNOST řešit přestupek což toto je přestupek!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.