Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Twizy

Od: nikolas* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Můj syn má narozeniny a bude mu 13 a já mu chci dopřát nejlepší dárek.

Projížděl jsem, co za dobrý dárek, a jeden z nich byl prý Renault Twizy.

Na TN... psali, že to auto mohou řídit nezletilý. Je to pravda? Také, jestli by se to u policistů dalo unzat nebo jak jim to vyříkat.

Budu rád za každé odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Od 15 a s řidičákem A1 m.
doplněno 09.02.18 17:18: Taky bych to dítěti nekoupil protože za rok přijde že chce peníze na větší řidičák na skůtr a miniauto se prodá s těžkou ztrátou. Nicméně , jak píšeš o brzdě provozu, v těch miniautech už jsou většinou čtyřtakty a dokonce i diesel a rychlost není omezená výkonem motoru ale omezovačem rychlosti. V sousední vsi měli pitomci v pidiautě nehodu a ukázalo se že proto, že se do toho nacpali tři nebo snad čtyři. To by babeta určitě neutáhla.

hodnocení

1x

podíval jsem se jen letmo,píší že ve Francii od 14 let,takže pro mne z toho plyne dle naší CZ legislativy od 15 s nejnižším ŘP na moto do 50ccm a max speed do 45km/hod což jsou babetty,v podstatě,+ Aixamy a Ligiery a další brzdy provozu a hooodně předražené-takže za mne já na to mít tak to potomkovi nekoupím .osobně si myslím,že bezpečnost není o moc větší než na klasickém mopedua je daleko větší brzda provozu než moped!

mnd®
hodnocení

0x

Není na to mít povinost vlastnit papíry alespoň na ,,padesátku,,? Ale tento krám ve třinácti?

lee*
hodnocení

0x
Zamyslel jste se třeba nad tím, jestli je dítě ve 13 zralé stát se účastníkem provozu a skutečně řešit dopravní situace? Já bych do žádného vozítka "od 15ti nešla" - přijdou mi strašně nebezpečná pro posádku v dnešním provozu a zároveň velmi omezující pro ostatní. Jedno takové jezdí u nás z města do nejbližší vesnice. Je zde plná čára, jinak silnice poměrně nová, pěkná. Běžně se zde jezdí 90-100 a do toho tento šnek se 45km/h. Většinu řidičů leda vyprudí k nebezpečnému předjíždění. Je to klasický přístup teď jedu já a kdo je víc. Neříkám, že to každý musí valit 100, ale 45 je fakt šílené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]