Ahoj potřeboval bych radu ,u auta jsem v poslední době postrehl dvě věci 1)Při rychlejší jízdě kolem 90+ jakoby mistama něco bouchalo ,jde to jakoby od zadní části vozu 2) když jsem naposledy zacouvaval na parkovišti taky když jsem točil volantem,slyšel jsem takový zvuky nevím jak to popsat jakoby takové “povzdychovani “auta nebo knuceni ,opravdu nevím jak to lépe popsat . Nevíte někdo aspoň náznak toho co by to mohlo být? Diky VW Golf IV
1) To bouchání opravdu může být cokoliv - často to bývá plastový kryt motoru nebo uvolněný výfuk, případně lanovody brzd... ale chce to do servisu zvednout a prohlédnout. Z popisu nejde moc zjistit.
2) zvuky při točení volantu jsou zřejmě (taky se jen tipuje) posilovač řízení. Servis může poslechnout, zkontrolovat kapaliny i v posilovači. Při běžném opotřebení vozu prostě starší auto zvuky časem vydává ...
Bouchání netuším, ale vrzání při točení volantem může způsobovat třeba i špatné horní uložení předních tlumičů - konkrétně u G4 jsem to kdysi řešil. Dal bych to prostě do servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.