Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozjezd ve snehu

Od: petrz* odpovědí: 14 změna:
Dobry den, vcera jsem vecer parkoval auto do kopce a pri rovnani jsem se musel dvakrat dopredu rozjet, byl tam tezky snih auto hodne prokluzovalo. Mam strach o spojku jestli se nemohla spalit, jak to poznam? Auto mam teprve 14 dni, takze spojka je zcela nova...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud nesel citit smrad , tak je to v poho.
Neboj auto musi neco vydrzet. Spojka jeste dostane grady ve svem zivote.

hodnocení

2x
Spojka vydrží docela dost a abys jí zlikvidoval musel by ses k ní chovat opravdu jak prase navíc by smrděla a od převodovky by šel kouř takže náký dva rozjezdy na sněhu do kopce jí nerozhodí
Múžeš bejt úplně v klidu

hodnocení

2x

Jj není to spojka v T55. V osobním autě vydrží ještě hejno takových rozjezdů!

hodnocení

2x
Pokud prokluzovaly kola na sněhu, tak to spojku nijak nepoznamenalo, ta neprokluzovala. Pokud jste to trápil přes spojku a kola se neprotáčela (což je mnohem pravděpodobnější na suché silnici než na sněhu), tak spojka trochu utrpěla, ale určitě to pro ni nebylo nijak fatální. Jen jste jí ubral nějaký ten km z životonosti.

danys*
hodnocení

1x

Pokud nepatřiš k pitomcům, co autu pomáhají do kopců spojkou, tak bych se tohohle vůbec nebál

majsterjoe*
hodnocení

1x

prosím tě hlavně nestresuj zničenou spojkou. Všichni straší jak se spojka ničí a pálí ale málokdo ve svém autě už potřeboval spojku vyměnit. Vydrží toho hodně, žádné strachy.

asd1

Půjč mi auto, zničení spojky ti předvedu za minutu ;)

petrz*
hodnocení

Diky vsem za reakce, uklidnili jste me! Nejaky smrad jsem citil i kour jsem videl, ale to bych spise prisuzoval vyfuku jak jsem vice pridaval plyn, abych se ze snehu dostal..,
asd1

Já tě zase vyděsim. Výfuk těžko, smrděla a čoudila buď spojka nebo gumy jak jsi hrabal až do asfaltu. Oboje má svůj nezaměnitelný zápach. Mmch. hrabat jak idiot není správný způsob jízdy po sněhu.. Když to neumíš tak si ber pytlík štěrku a hoď pod kola. A lopatu abys hluboký měkký odhrábnul (nejlíp velkou hliníkovou, násada co nejdelší jen aby se vešla do kufru; někdo vozí rovnou velký bytelný hrablo)

petrz*
hodnocení

Takze tvrdite ze jsem tedy znicil spojku kdyz to kourilo a smrdelo? Jak to poznam ze je znicena?
mathew

Jak máme vědět jestli jsi spálil gumu, spojku nebo jsi pako a povedlo se ti spálit obojí. Pokud byla spojka v době prokluzu kol na 100% sepnutá což je inteligentní způsob hrabání, protože to tak lze dělat než zničíš gumy tak se jí nic nestalo, pokud byla sepnutá jenom částečně tak jsi jí klidně zničit mohl.

asd1

Neřeš a jezdi... Zničenou poznáš že začne klouzat (auto nejede amotor jde do toček), na netu jsou videa jak dovede čoudit auto s klouzající spojkou ;)

Pokud chceš vědět jestli smrděly gumy - vem kus staré pneu, zapal a čuchni si jak to smrdí.

Pokud chceš vědět jestli smrděla spojka - obložení smrdí stejně jako brzdové, lehce zatáhni ručku, ujeď tak 2 km a čuchni si. Pozor obložení můžeš spálit a zničit i díly okolo (třmeny/ prasátka, ložisko atd.)

Ty smrady jsou typické a nezaměnitelné.

petrz*
hodnocení

Jak mam vedet jestli jsem ji drzel na 100% nebo castecne proste jsem normalne drzel spojku v zaberu a snazil jsem se rozjet parkrat to podklouzlo a rozjel jsem se, jak poznam jestli jsem ji znicil teda?
mathew

Neboj zničenou spojku poznáž snadno(už se v tom kopci nerozjedeš*smich*) a tohle ji nezničilo jenom maximálně ubralo nějaký ten život

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]