Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Superb 3.6

Od: accur odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, uvažuji o koupi Superbu a zajímalo by mne, co si myslíte o motorizaci V6 FSI 3.6.

Mně se na tomto motoru líbí jeho výkon, absence turba (není prodleva při zrychlování), absence filtru pevných částic.

Četl jsem, že šestiválcové motory (zejména řadové) mají méně vibrací a hladší chod. Tento motor je zajímavé konstrukce VR6, takže tak nějak kombinuje výhody i nevýhody řadového a vidlicového šestiválce.

Jelikož vozidlo bude ojeté, myslím si, že určitou výhodou těchto motorizací může být fakt, že si je nepořizoval někdo, kdo by následně škudlil na pravidelném potřebném servisu. Možná tento motor může být zachovalejší i díky svému vyššímu výkonu a tím pádem nejezdil v podstatě nikdy "na krev".

Toto jsou zhruba pozitiva, která u Superbu s touto motorizací spatřuji. Počítám s vyšší spotřebou, nicméně ročně nenajezdím moc kilometrů a proto pro mne zase není tak rozhodující.

Je dobré, že do tohoto motoru lze používat i Natural 95, což například u Passatu nejde. Vzhledem k tomu, že nádrž není moc veliká, vidím jako pozitivum, že natankovat půjde u každé pumpy.

Zajímaly by mne však negativa, která u této motorizace spatřujete, případně na co si dát pozor.

Někde jsem četl, že snad přídavné vytápění u této motorizace nedokáže prohřívat i samotný motor, pouze vzduch, co jde do kabiny vozidla.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

1x

Tady bude všechno podstatné:

autobible.euro.cz/...

Je to čtyřkolka, automat, má to přímé vstřikování, je otázkou, jestli tohle všechno člověk u ojetiny potřebuje.

hodnocení

1x
Doma jsem to neměl, ale jeden čas jsem s tím chvilku jezdil. I když to má výkon, není to na závodění, ale na naprosto pohodovou jízdu.
Bezvadná záležitost. Proti nějakýmu dehtu není ani přirovnání.
Prostě, objem ničím nenahradíš. Směle do toho.

hodnocení

0x
Párkrát jsem s ním jel a nějak mě to úplně nenadchlo. Na to že to má tolik koní, tak jsem asi od toho čekal něco jiného. Hlavní nevýhoda bude vyšší servisní náklady a pojistka. Spotřeba kolem 10.

sollik*
hodnocení

0x

Bez ohledu na značku mě od těchto motorizací vždy odrazovalo: vyšší pov. ručení, náročnější a tím pádem i dražší případné opravy motoru, menší výběr náhradních dílů, vyšší cena dílů např. kotouče, destičky atd.

Já osobně bych volil nějakou rozumnou a hodně rozšířenou motorizaci. Díly pak seženeš na každém rohu za rozumný peníz. Mám 1.9 tdi pd v Passatu, 96 kW, 285 Nm a myslím, že na normální ježdění (s tím, že když chceš ten výkon tam je) to bohatě stačí.

Ale samozřejmě je to Tvá volba a přeji ať narazíš na pěkný kousek :)

tomas1123
hodnocení

0x

Motor, s řádnou péčí, je bezproblémový. Osobně jsem ho chvilku měl a jediný problém jsem spatřoval v relativně silném motoru, který není úplně "kompatibilní" s podvozkem. Prostě Superb je na dálnice, okrsky a město, závodit s tím fakt nejde. V určitých momentech mě ten výkon spolu s podvozkem obtěžoval.

danys*
hodnocení

0x

K Superbu s tímto motorem by se hodil spíš nějaký sportovní podvozek a lepší brzdy. Na ten motor nedám dopustit, ale to ti nikdo, kdo hledí na výši povinného ručení, spotřebu a doporučí ti 1,9 tdi, neřekne *smich* Svezení je s tím oproti vyhoněným dvojlitrům s turbem o mnoho lepší, ale passat v této motorizaci byl o dost povedenější.

doplněno 07.02.18 17:41:

Jak píše kolega, zrovna u tohoto vozu při pravidelné výměně oleje bych se převodovky nebál!

mathew
hodnocení

0x

S motorem by neměli být žádné vážné problémy pokud nekoupíš špatný kus, spousta dílů bude shodná s levnější verzí, takže jediné čeho bych se bál je, že se vysype automatická převodovka, ale pokud jsi to riziko ochoten podstoupit tak je to fajn auto

tomas1123
Pokud je to DSGčko s měněným olejem, nevidím problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak natankovat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]