Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o koupi Superbu a zajímalo by mne, co si myslíte o motorizaci V6 FSI 3.6.
Mně se na tomto motoru líbí jeho výkon, absence turba (není prodleva při zrychlování), absence filtru pevných částic.
Četl jsem, že šestiválcové motory (zejména řadové) mají méně vibrací a hladší chod. Tento motor je zajímavé konstrukce VR6, takže tak nějak kombinuje výhody i nevýhody řadového a vidlicového šestiválce.
Jelikož vozidlo bude ojeté, myslím si, že určitou výhodou těchto motorizací může být fakt, že si je nepořizoval někdo, kdo by následně škudlil na pravidelném potřebném servisu. Možná tento motor může být zachovalejší i díky svému vyššímu výkonu a tím pádem nejezdil v podstatě nikdy "na krev".
Toto jsou zhruba pozitiva, která u Superbu s touto motorizací spatřuji. Počítám s vyšší spotřebou, nicméně ročně nenajezdím moc kilometrů a proto pro mne zase není tak rozhodující.
Je dobré, že do tohoto motoru lze používat i Natural 95, což například u Passatu nejde. Vzhledem k tomu, že nádrž není moc veliká, vidím jako pozitivum, že natankovat půjde u každé pumpy.
Zajímaly by mne však negativa, která u této motorizace spatřujete, případně na co si dát pozor.
Někde jsem četl, že snad přídavné vytápění u této motorizace nedokáže prohřívat i samotný motor, pouze vzduch, co jde do kabiny vozidla.
Bez ohledu na značku mě od těchto motorizací vždy odrazovalo: vyšší pov. ručení, náročnější a tím pádem i dražší případné opravy motoru, menší výběr náhradních dílů, vyšší cena dílů např. kotouče, destičky atd.
Já osobně bych volil nějakou rozumnou a hodně rozšířenou motorizaci. Díly pak seženeš na každém rohu za rozumný peníz. Mám 1.9 tdi pd v Passatu, 96 kW, 285 Nm a myslím, že na normální ježdění (s tím, že když chceš ten výkon tam je) to bohatě stačí.
Ale samozřejmě je to Tvá volba a přeji ať narazíš na pěkný kousek
Motor, s řádnou péčí, je bezproblémový. Osobně jsem ho chvilku měl a jediný problém jsem spatřoval v relativně silném motoru, který není úplně "kompatibilní" s podvozkem. Prostě Superb je na dálnice, okrsky a město, závodit s tím fakt nejde. V určitých momentech mě ten výkon spolu s podvozkem obtěžoval.
K Superbu s tímto motorem by se hodil spíš nějaký sportovní podvozek a lepší brzdy. Na ten motor nedám dopustit, ale to ti nikdo, kdo hledí na výši povinného ručení, spotřebu a doporučí ti 1,9 tdi, neřekne Svezení je s tím oproti vyhoněným dvojlitrům s turbem o mnoho lepší, ale passat v této motorizaci byl o dost povedenější.
Jak píše kolega, zrovna u tohoto vozu při pravidelné výměně oleje bych se převodovky nebál!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.