Dobrý den. Prosím o radu. Mám bmw e90 318i 95kw. Auto začalo nepatrně škubat v určitých otáčkách. Potom se mi stalo, že jsem nemohla nastartovat a svítily všechny kontrolky. Po nastartování stále svitily. Auto jelo ale škubalo. Kontrolky zhasly. Svíčky jsou nové, zapalovací cívka také. Škrtící klapka je v pořádku. Stále mi svítí kontrolka motoru. Většinou mám na volnoběh nízké otáčky. A auto stále nepatrně škube. Mohla by to být váha vzduchu? Popřípadě vyčistit nebo vyměnit? Nebo jen odpojit a zkusit jak auto pojede? Protože teď jede hůř. Děkuji všem za odpověď. Katy.
Co říká diagnostika? Ty rozsvícené kontrolky svědčí o úplně jiné, řekl bych komplexní závadě v elektronice.
katy*
Diagnostika neukazuje právě nic.. ty kontrolky se mi ukázaly jednou.. když to nechtělo startovat, pak zhasly po chvíli asi po 6 km jízdy. Také mi to jednou padlo do nouzáku.. ale pak jsem jela asi 6 km a od té doby už svítí jen kontrolka motoru..
Svítící kontrolka motoru znamená problémy s palivovou směsí a obvykle to skončí u vadné lambdy. Ovšem předtím je třeba vyloučit vadnou svíčku, popř. vadný vstřik. A jinak bohužel trvám na tom, že: "Ty rozsvícené kontrolky svědčí o úplně jiné, řekl bych komplexní závadě v elektronice." Její hledání může představovat vážný problém, protože nejhůř se hledá závada, která se vyskytuje jen občas.
katy*
Vstriky jsou dobré.. teď tam trvá závada ta, že svítí kontrolka motoru, nízké otáčky, škubání, menší vykon.. každopádně děkuji za odpověď, snad se to nějak vyřeší, děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.