Zdravím,chci se zeptat čím to bude auto mi netopi tak jak má...pri jízdě se mi ručička teploty zvedne asi tak o pul cm. A vic uz ne ale když stojím a mam nastartovano tak se mi ohřeje na 90°ale když se zase rozjedu tak to zase spadne a fouká zase vlažný vzduch diky za radu
Podle popisu jednoznačně termostat - seklý v otevřené poloze. Ověříš rukoměrem - do ohřátí motoru (otevření termostatu) musí být hadice k chladiči studená..
Netuším jaké auto, ale obecně bych to tipoval na vadný termostat. S tím že bez náporu vzduchu se to ohřeje, ale jak jde vzduch přes chladič tak to zase vychladne. Každopádně by se vadný termostat projevoval i delší dobou ohřívání motoru.
Nastartuj a po chvíli šáhni na hadice před chladičem. Měly by být studený dokud se neohřeje okruh topení.Teprve když teplota vody stoupne přes cca 90° měl by termostat pustit teplou i na chladič. Jestli jsou hadice teplé hned jak se trochu ohřeje motor, tak termostat otevírá příliš brzo. To může mít dvě příčiny - buď nejde voda do topného okruhu ( treba kvůli zavzdušnění, nebo nedostatku kapaliny) nebo je termostat vadný.
Já jsem měl něco podobného před měsícem u Citroen C1 a nakonec jsem zjistil , že dole byl malinko prasklý chladič a jak pořád ukapávalo tak nakonec tam bylo tak málo vody že ani pomalu necirkulovala motorem a topilo to jen velmi málo , ihned jsem nechal v servise vyměnit chladič a dát novou chladící kapalinu a je po jakémkoli problému , zkuste se mrknout , jestli by to nemohlo být tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.