Nejste přihlášen/a.
Zdravim drazi radcove,
mam dotaz na ochranu odemceni "odkodovanim/vyblokovanim" u Skoda Octavia II?
Auto je pritele a za poslednich par let mu ho uz 3x vykradli bez poskozeni dveri. Poprve to muzem jen hadat, podruhe to bylo zachyceno na kamerach, potreti muzeme opet hadat, ale zamyka auto na dalku klicem a vime ze to lze zneuzit. Tento problem je pry u skodovek relativne znam.
Je na to nejake reseni?
V servisu mu k tomu nic nerekli a netusim kde to hledat, tak se ptam tady.
doplnuji - ikdyz zamykame klicem "na dalku" tak stejne v 95% zkusime kliku, v obchodacich jsme si uz zvykli zamykat klicem u dveri ridice
v aute nenechavame nic ceneho a nic viditelne, ale tezko sebou pokazde budeme tahat drzak na telefon usb nabijeni a kabely (ty ukradli naposledy z palubky) a taky sebou tezko vezmete vsechnu bagaz kdyz jdete na benzince na zachod
auto ma nezavisle mechanicke zabezpeceni, takze neodjede ani s klicem - to zapiname vzdy
jde mi o to zda nejde nejak predelat nebo upravit typicke skodovacke zamykani klicem na dalku aby "odkodovani" nefungovalo, ale je mi jasne ze cihlu to nezastavi ...
Řešení je. Autoalarm, nezávislý na originálním dálkáči a bez napájení ze sítě vozidla. A stačí úplně ten nejprimitivnější. Existuje věc, které se bojí každý zloděj, a to je "domácí kutil". Protože nemůže nikdy vědět, čím ho překvapí. Na rozdíl od sofistikovaných stále stejných řešení, která znají lépe než jejich konstruktéři..
@honzas, tazatelka mluvila o obejítí zámků, což je poněkud sofistikovanější způsob, než cihla do okýnka od fetky.
radajz: no to nesmíte omezeně myslet na autoalarm jako na zdroj hluku. Ono jsou na světě lepší řešení než houkačka. Ale to je nad rámec poradny.
a myslíš si že nějaká fetka neobětuje 10 vteřin i v případě že tam haleká alarm? myslíš si že se tam v tu ranu seběhne 20 lidi a ulynčujou ho? to snad nee.. a než někdo zavola policajty, ti než dojedou, tak fetka už má vyřešenou zástavarnu..
Před čtyřma rokama jsem řešil, jestli si nechat namontovat alarm a nakonec jsem se na to vykašlal. Sám montér mi říkal, že má smysl tam dávat mechanický překážky, jako zámek zpátečky nebo páka na volant, ale alarm je úplná zbytečnost. V dnešní době si toho nikdo ani nevšimne. Ve městě běžně houkají alarmy a nikoho to nijak nevzrušuje. To jsou vyloženě vyhozený peníze.
Nejjednodušší asi bude vyměnit auto, Škodovky jsou holt profláklý a otevře je kdejakej jouda... Obecný názor že oktávka je hogo fogo je holt zažranej i do čorkařů...
doplnuji - ikdyz zamykame klicem "na dalku" tak stejne v 95% zkusime kliku, v obchodacich jsme si uz zvykli zamykat klicem u dveri ridice
v aute nenechavame nic ceneho a nic viditelne, ale tezko sebou pokazde budeme tahat drzak na telefon usb nabijeni a kabely (ty ukradli naposledy z palubky) a taky sebou tezko vezmete vsechnu bagaz kdyz jdete na benzince na zachod
auto ma nezavisle mechanicke zabezpeceni, takze neodjede ani s klicem - to zapiname vzdy
jde mi o to zda nejde nejak predelat nebo upravit typicke skodovacke zamykani klicem na dalku aby "odkodovani" nefungovalo, ale je mi jasne ze cihlu to nezastavi ...
jo jen to a bez poskozeni ... minule to ovsem byl batoh s notasem a doklady na benzince to uz pohoda nebyla - podotykam ze notas byl v kufru a nebyl videt zvenku
pritel to nese lip nez ja, ale me depta ze clovek ztraci pocit bezpeci a boji se predem co se zas stane
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.