Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak se ovládá motokolo? je to podobné jak babeta,? motor se rozběhne šlapáním to sem si všiml, když budu chtít zastavit musím dát spojku brzdu? a kdybych chtěl jet bez motoru z kopce jak na normálním kole, jde to,? zkoušel jsem to u kámoša co má elektrokolo, ale bez zmáčklé spojky se zadní kolo netočilo, když jsem jako by chtěl jet bez motoru. DĚKUJI
3x
Ty máš zřejmě na mysli kolo s přídavným motůrkem. Tam je zadní kolo spojené s motůrkem přes spojku. Páčka spojky je na levé straně řídítek, obě brzdy na upravené páčce na straně pravé. Páčka spojky má zarouvací aretační kolík na pérko. K zadnímu kolu jdou dva řetězy - od převodníku / pedálů/ a od motorku. Startuje se normálním šlapáním při zmačkuté spojce - je možné použít aretaci. Při dosažení rychlosti cca 10 km se spojka sputí a dalším šlapáním se motůrek nastartuje. Zastavení je jednoducé - spojka+ brzda. . Při zmáčknuté aretaci spojky motor běží na volnoběh. Obdobně při jjíízdě s kopce nebo při nouzové jízdě jen šlapáním / dojde benzin/ - zmačkne se aretace spojky a jede se nebo šlape , což je fuška. Já tak šlapal 10 km a byl jsem KO. Na vypnutí motoru slouží tlačítko ke zkratu elelktřiny, dekompresní ventyl tam není.
Ano, špatně jsem to popsal, kolo s přídavným motorkem, děkuji za vysvětlení.
ještě bych měl dotaz, prý jsou to motory z číny, je tam vysoká poruchovost nebo je to spolehlivé?
Petr
2x
1x
Máte na mysli elektrokolo? Jezdí se na něm senzačně, mívala jsem též babetu, ale toto mi přijde do města šikovnější. Kvůli zranění a operaci kolena jsem přesedlala na elektrokolo, nebot ze města je to k nám do vršku. Používám cerloročně v kažýdém počasí. Když zapnete elektrickou "podporu", tak bud se rozjedete šlapáním, nebo já nemusím šlapat, protože mám na řídítku takový otáčecí prvek, jako když přidáváte plyn a kolo se rozjede bez šlapání, nemusíte vlastně vůbec šlapat celou cestu, ale to se hodně baterie vybíjí a nakonec ani nemáte žádný pohyb, takže to používám jen na rozjezd. Když je rovinka nebo jedu z vršku, podporu na řídítkách vypnu tlačítkem a šlapu, aby mi nezakrněly končetiny.
1x
Bohužel jsi nepopsal, o jaký druh motokola ti jde. Jám např. motokolo, které spojku nepotřebuje. Jde o motor z babety po restrikci a pohon je třecím válečkem na plášť předního kola. Zapnu zapalování, rozšlapu asi na rychlost chůze a motor s náhonem spustím pákou na kolo. To je všechno. Pokud chci jet jako na obyč kole, zese motor zvednu a vypnu zapalování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.