Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak to je s pozastavením řidičáku. V mém případě mi bylo sděleno lékaři, že bych mohl usnout za volantem v důsledku mého špatného spánku a tudíž mě nahlásí na dopravku a pozastaví mi řidičák na dobu než mi pojišťovna dodá přístroj, který můj spánek zlepší.
Dostanu ještě nějaké vyrozumění z dopravky, nebo to je platné od doby kdy mě pustily z nemocnice?
Ne pozastavení ale lékař na základu Vašeho zdravotního stavu doporučí na odbor dopravy,evidenci řidičů odebrání ŘP a je na daném odboru zda dle lékařského posudku Vás vyzve kj odevzdání ŘP či nikoliv,tedy tak by to mělo být,Ale to je jedna stránka věci a druhá ta podstatnější je, že Vy sám byste si měl uvědomit nebezpečí, která Vaším zdravotním stavem může vzniknout a přestat řídit auta. Jinak osobně,tedy skoro osobní zkušenost-tchán ,řidič z povolání, onemocněl a lékař mu nezákázal výkon práce řidiče, ale POUZE doporučil aby přestal jezdit,zejména v práci .Ten pak dobře tři roky nesedl za volant škůdky a v práci se nechal přeřadit na jinou pozici až mu to opět lékař povolí!
Rozhodnutí o zdravotní nezpůsobilosti má platnost od chvíle, kdy jste o něm informován, tedy okamžitou. Ze zákona jste povinen odevzdat ŘP nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne pozbytí řidičského oprávnění na příslušném obecním úřadu.
Vyhl. č. 277/2004 Sb. § 3
Posuzovanou osobu lze za zdravotně způsobilou k řízení motorových vozidel nebo za zdravotně způsobilou s podmínkou uznat za podmínek stanovených v zákoně, pokud na základě lékařské prohlídky nebo pravidelné lékařské prohlídky nebyla u této osoby zjištěna vada, stav nebo nemoc (dále jen "nemoc"), která vylučuje zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel.
V registru řidičů se evidují
Vyhl. č. 31/2001 Sb., § 17
h) údaje o podmínění, omezení, pozastavení nebo odnětí řidičských oprávnění pro ztrátu zdravotní nebo odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a jejich vrácení,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.