Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik aut lze vlastnit - ZTP?

Od: feldat odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, kolik jako aut můžu vlastnit jako důchodce či ZTP? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Záleží na tom, jak vysoký máte důchod ;). Třeba 2147.

matesj
hodnocení

1x
Napíšu to obráceně,pokuď vám nevadí,že jako ZTP jste oproštěni od platby eko výpalného,tak pokuď hodnota vozidla klesne na minimum,tak se stává vozidlo neprodejné,neboť nový vlastník již není sproštěn o tuto daň...tedy pokuď to nepřevedete opět na někoho se ZTP.
Pokuď se náhodou neptáte na povinné ručení...

ztp
hodnocení

1x

Jako důchodce či ZTP ?

Jako důchodce můžete vlastnit xx vozidel, stejně jako osoba ZTP. Parkovací průkaz ZTP se vydává na jedno konkrétní vozidlo, které musíte uvést v žádosti o průkaz.

mnd®

ztp: a to,že se parkovací průkaz ZTP vydává na jedno konkrétní vozidlo jste vyčetl kde? Kde na tom průkazu je někde RZ a jak někdo pozná ke kterému autu patří? pohyblivost.cz/... Používám ho na několika autech,protože se neváže na konkrétní auto ale nesmíte porušit úplně jiné podmínky.Píšete hloupousti.Navíc parkovací průkaz si může vyřídit a dostat i osoba ZTP bez auta a v případě jízdy v jakémkoliv autě ho jen dá za přední okno a má jisté výhody-ale i povinosti.

No a aut může mít kdokoliv kolik co chce a co mu peněženka dovolí.

ztp

K vašim hloupostem se vyjadřovat nebudu. ZTP vlastním 15 let a vím co v žádosti jsem vypisoval a totéž platilo při při výměně průkazu. Nikde není psáno, že si průkaz nemohu umístit do kteréhokoliv auta, ale nedostanu x průkazů pro každé auto zvlášť. Chce to číst a ne hned se naježit.

ztp - tak to tedy máte nějaký špatný průkaz pro ZTP. Znám dost takových osob a ten doklad platí v jakémkoliv autě ve kterém se tato osoba převáží. takže Vy píšete nesmysly. To by nikdy nikdo nesměl ZTP vézt ,kamkoliv třeba jen na výlet jakože takovou osobu občas vozím a po umístění onoho klidně jedu bez DZ po dálnici a parkuji i na daném místě řádně označeným jako parkování pro osoby ,lidově ... invalidy.

mnd®

ztp: ja se neježím,protože jsem narozdíl od vás toto nenapsal - Parkovací průkaz ZTP se vydává na jedno konkrétní vozidlo, které musíte uvést v žádosti o průkaz. - V žádosti se neuvádí RZ.Ani když proběhla výměna za nové,tak nikdo RZ vozidla nechtěl.

Ale bavíme se o tom modrém co jsem dal odkaz a ne o parkovacím na vyhrazené místo u baráku? To je pak něco jiného a má jiná pravidla.

hodnocení

1x

Odpovím otázkou-kolik aut můžu vlastnit třeba já,Jsem ještě v produktivním věku-tudíž pracující,reletivně zdravý,respektive bez zdravotních omezení?nebo jakýkoliv jiný občan této republiky.

Zatím jsem nezjistil,že by něco-zákon toto vlastnictví třeba velkého množství aut nějak omezovalo.Toto om,ezuje pouze jen stav kapsy toho kterého člověka v této republice. Toto platí jak pro starobní tak i pro invalidní důchodce!

cicky
hodnocení

0x

Zcela přesně to je 11,29.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]