Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automechanik chce vysokou castku

Od: emmicka odpovědí: 24 změna:
Zdravim. Dnes mi volal muj automechanik, ze mi opravil auto. Castka je 13.000 Kc. Jelikoz se mnou vzdy castky (podstatne nizsi)konzultoval dopredu, docela me to vydesilo. Ptala jsem se za co a pry za olejove cerpadlo 8000 Kc a zbytek je prace a filtr. Desi me ta cena za cerpadlo, primo original od Peugeotu je 2700 kc vcetne DPH. Prosim poradte jak byste postupovali ;) Diky

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

4x

V první řadě se s vámi měl konzultovat nutnost výměny čerpadla a jeho cenu. Pokud to tak nebylo, nemusíte s tím souhlasit, a zaplatíte maximálně diagnostiku závady. Ale budete muset schánět jiný servis a snad cena bude nižší. Anebo ne? Jaká máte auto a motorizaci. Cena se dá na internetu porovnat. 13 000Kč bez konzultace bych neplatil, pokud bych si nebyl jistý že je cena adekvátní k opravě a dílu.

hodnocení

3x

Napište model peugeotu a typ motoru.Přijde mi to trochu divné, já platil za tuto "blbost" asi 700 za práci a samotné čerpadlo ,respektivé náhon zubového olejového čerpadla asi 1000kč s tím že mechanik musel upravit!Ale to je pár let zpět a navíc na jiné auto a motor

doplněno 29.01.18 19:04:

Už vím o co jde. Na svc boxu jsou dva druhy-levné čerpadlo na daný typ motoru (tuším KFU) za 2700kč a drahé za 7900kč.jde o P-206+ .Řešeno na peuclubu!

ještě maličkost motor 1360ccmjak píši velmi pravděpodobně typ KFU,toto tazatelka nesdělila.

hodnocení

3x
Alespoň už víte, že navštěvovat autorizovaný servis není nijak drahé.
Za ty peníze byste tam měla takový opravě 2 a ještě by zbylo na plnou nádrž benzinu.

tomaslad*
hodnocení

2x

Našel bych si ve vašem okolí SOU, kde se učí automechanici, a toto SOU rámci odborného výcviku nabízí i služby pro veřejnost. Já takto servisuju za 150 Kč/hodinu svá auta v místním SOU Radotín, k maximální spokojenosti už asi 10 let.

Dělají to podle školních osnov, dozírá na ně mistr, a celkové poměr cena/výkon oprav je naprosto nepřekonatelný.

pro info: klapice.cz/...

hodnocení

0x

Je mi líto, ale vaše informace jsou zmatené. Není jasné, o jakou opravu se jednalo, tedy s jakou závadou šlo auto do opravy. Dále nevím, o jaké auto se jedná, což je velice podstatné. Takže informace doplňte a pak vám mohu zodpovědně sdělit, zda vás váš mechanik okrádá nebo je to v pořádku.

hodnocení

0x
Ja bych si zjistil ceny dílú na netu či u autorizáku a chtěl vědět kde k tý ceně za čerpadlo přišel a proč je o tolik draší než autorizovanej servis
Dale filtr olej cca litr dobrá a zbejvaj 4000 za práci
Když vemu že maj na díly ještě slušnou slevu tak si servisák vidělal
Poptejte se v servisech či v autorizáku co by ta výměna stála u nich at múžete porovnat
Ja bych mu to nedal

emmicka
hodnocení

Presne tak, uz jsem zjistila, ze existuji dve cerpadla, jedno levne a druhe drazsi za 7900 Kc. Autoopravar pouzil bez domluvy to drazsi. Jedna se o Peugeot 206+. Diky vsem

A zeptala jste se ho, proč použil to dražší? Možná pro to měl pádné důvody. Jó, druhovýroba je druhovýroba!

Satame-o kousek víše píší že OBĚ jsou dle SVC boxu . Tzn obě čerpadla jsou slovy některých "odborníků" originální- oba typy,které se montovali v provýrobě a je jen na rozhodnutí jaké si tam kdo dá!

jurajjuraj*
hodnocení

0x

jake jsou ceny na netu je uplne jedno, servis neni internetova prodejna

zajdi do servisu a nech si vysvetlit co a jak pak res dal , pripadne si zjisti ceny v autorizaku , i kdyz nikde neni zakazano ze neznackovy servis nemuze brat vic nez autorizak

problem bych spis videl v tom ze ti nezavolali cenu dopredu a nenechali si ji schvalit

doplněno 30.01.18 11:56:

dyt rikam, PROBLEM je v tom ze si nenechali schvalit predbeznou cenu, ale nikde neni napsane ze servis ( at uz aut nebo neceho jineho ) musi prodavat za stejne ceny jako nekteri radoby obchodnici na internetu

k nam na prodejnu kdyz nekdo prijde a ohani se internetovyma cenama tak je to jednoduche, zapni si net a kup si to tam, pak chodi a poradte jak se to ovlada protoze nam nedali navod a tohle nefunguje a bla bla bla , nezajem, res si to tam kde si nakoupil

krtek66

to teda není pravda...mě jako zákazníka nezajímá jestli servis je nebo není internetová prodejna..já chtěl opravit auto co nejrychleji a co nejlevněji...ten servis měl zavolat dopředu a říct kolik to bude stát a zda to zákazník za těchto podmínek chce...takhle bych se na ně vybodl, řekl, že nezaplatím...vyhrožovat si pak může jak chce, třeba tím, že auto nevydá dokud nezaplatí...taky už to na mě zkoušeli...nepochodili :)

jurajjuraj*

to servisovani firemnich aut me pobavilo, my firemni auta vozime do jednoho servisu kde mame domluvene lepsi ceny za praci + nejake slevy na dily, servisovat x firemnich aut a pokazde v jinem servisu to musi byt clovek fakt odbornik :D:D

krtek66

"...tak je to jednoduche, zapni si net a kup si to tam, pak chodi a poradte jak..." no tak do takovýho krámu bych už nikdy nešel..tohle je velmi neprofesionální přístup...*alene*... náš zákazník náš pán tady evidentně neplatí...zákazník se má předcházet né odhánět...

"..tohle je velmi neprofesionální přístup...*alene*... náš zákazník náš pán tady evidentně neplatí...zákazník se má předcházet né odhánět..."

Souhlasím, proč bych měl přeplácet věc 2 až 3x, která má reálnou hodnotu někde jinde (viz třeba porovnání cen v zahraničí). Takový prodejce, servis by na mě jako zákazníka moc důvěru nevzbudil.

U nás v ČR se na přístup zákazník-náš pán VELMI zapomíná. Potom to tak vypadá. Rychle vydělat a dobře od..at. Tím se řídí hodně firem, co tak sleduji.

emmicka106

Nikdo se tu neohání internetovýma cenama...ale nevyjádřila jsem se jasně. Jedná se o to, že autoopravář použil drahé origo čerpadlo za 8 tísíc bez předchozí konzultace, i když se dá sehnat čerpadlo z druhovýroby kolem 2000 Kč.

Nakonec to dopadlo tak, že mi automechanik nechá čerpadlo údajně za 8000 Kč a bude si účtovat jen 2500 Kč. Díky všem za rady :)

jurajjuraj*

nas zakaznik nas pan urcite nemuze platit u prodejnich cen , pokud neco nakoupis za 1000,- tak i kdyby byl zakaznik nevim jaky pan tak mu to nedas za 900,- protoze je to na netu za tolik , tak stejne pokud si koupis treba mobilni klimu do bytu a nezvladnes ji zapnout tak nemuzes cekat ze nekde v obchode kde ji taky prodavaji ti budou vysvetlovat jak se to vlastne ovlada, chodit do takovych obchodu nemusite, ono je nekdy lepsi jit delat neco jineho nez se nervovat s prechytrelyma "zakaznikama"

///pokud jen tak spustili z 8 tisic na 2500,- tak nejspis dali tu druhovyrobu a zapocitali original

asd1

dopadlo tak, že mi automechanik nechá čerpadlo údajně za 8000 Kč a bude si účtovat jen 2500 Kč

Na 99% tě chtěl natáhnout, namontoval čerpadlo za 2k a zkoušel jestli zaplatíš to za 8 ;)

A ty kecy o internetovych cenach a "zapni si net a kup" - ano zapínám net a kupuju, obvykle za poloviční cenu než přímo od servisu. Nemám problém slušně zaplatit práci, ale mám problém platit za díly dvojnásobek a poslouchat "díly stály 10k" když ve skutečnosti stály polovinu. A několikrát se mi stalo, že jsem zaplatil práci a pak to dělal sám (protože to bylo blbě a musel jsem to předělávat), tak už servis vynechávám a sám to dělám rovnou...

pecenkav*

A to je tak akorát pro mojí odpověď, když si to umíš sehnat sám levnější a navíc i víš, za kolik se to dá udělat, tak neotravuj a udělej si to sám, když seš tak šikovnej, a pokud ne a nebo si na to netroufáš, tak se zeptej na kolik to asi tak může vyjít a nech si to udělat

já si pokud možno dělám vše sám.. samozřejmě něco neni jen tak, na některe věci je potřeba specialni vercajk a to asi nema smysl investovat.. i když posledně jak mi nabízel v servise dil, tak bych od sveho dodavatele koupil dil i s klíčem za stejnou cenu.. možná i lepší.. spíš mě štve, že se člověk může na málokoho spolehnout.. domlouvám servisování firemních aut.. v jednom servise jsem potřeboval vyměnit výfuk a vyřešit nebrzdící leve kolo ruční brzdy.. mezi tím jsem byl v zahraničí, vrátím se zpátky a vyměněne přední brzdy, podivam se na stare kotouče a desky.- opotřebeni 50% cca.. kolegovi tvrdili že jsou sjete.. a ještě pár dalších zbytečných věcí.. 15 tis v pytli a servis jistě vysmátý... už je na černé listině.. jinak perlička z poslední doby... auto bylo na vyměně oleje.. po nějake době jsem sedl do auta,,, zvuk jako když je praskly výfuk.. auto zaparkované v hale, vyjede ven, zustala pod nim znepokojivá loužička oleje.. šlo do jiného servisu- zvuk nešel od výfuku ale někdo nepřidělal hadici na sání.. louže pod autem- nedotažený výpušták na vaně.. další perlička.. upálil se nebo uhnil kabel od alternátoru u pojistek na aku. podotýkám že se to stalo dvakrát.. poprvé jsem to nezkoumal, podruhé sundám kryt z aku, a tam naprasné tak 5cm noveho kabelu a nějak sesvorkované.. nechtělo se jim s tim drbat aby měnili cely kabel. jsem zvědavý jestli to zase zkape, jinak to jde na reklamaci a jsem zvědav kdo bude platit ten odtah.. už potřetí kvůli fušerovi.. dá se to nějak vztáhnout k reklamaci? jinak k servisování svých aut se raději vyjadřovat nebudu.. ty už do servisu vozím jen na geo... :D

ho*vno o tom víš, tak to radši nekomentuj.. většinou se jezdí do jednoho.. ALE.. např. největší iveco dailynu ti nevezmou všude.. auto se ti vysere na cestě, tak to nebudeš táhnout 100 km do servisu.. to bylyjen přiklady zkušeností v servisech.. o tom jestli se maji vozit do jednoho.. o tom pointa nebyla.. nevadí..snad se ti ulevilo když jsi mi poradil jak se to dělá.. :)

mnd®
hodnocení

0x

Zaplatit a najdete si jiného opraváře.

Chcete se soudit?

emmicka
hodnocení

Nakonec jsem po dohode zaplatila o 5000 Kc mene.. proste jsem mu rekla, ze mi castku nesdelil dopredu a kdyby to tak udelal, opravu bych odmitla. Nemuzu si tohle dovolit a nebyla jsem na to upozornena. Jestli tam mam opravdu dil za 8000 Kc uz nezjistim, ale silne o tom pochybuji :D
krtek66

to je ta nejdebilnější rada co tu je...neplatit!*zed* ...ON se s váma určitě soudit nebude, protože na to nemá čas. On potřebuje dělat a vydělávat. Vždycky zkouší. Človek taky nesmí přistoupit na všechno. A pokud by suveréně tvdil, že se soudit chce, tak ho u toho nechte. Dělá jen ramena. Ono to je motýlý efekt. Taky mu pak člověk může udělat špatnou reklamu a už nevymění ani vzduchovej filtr na autě..:)...ale někteří to nechápou;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]