Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukání motoru

Od: mira9 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám Daewwo Nexii rok 97. Motor po nastartování studeného motoru a rozjezdu cuká. Při zahřátém motoru závada již není. Problém taky je najít servis na proměrení diagnostické jednotky. Muže být závada teplotní čidlo? Jsem ze Zlína. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Nejdřív jdi po zapalování = svíce, kabely cívka (příp. zapalovací lišta), pak po starém benzínu. Snímač teploty je taky jedna z možností, ale to by byl spíš větší problém se startem než cukání.. Lambda těžko, po startu motor jede na pevnou mapu/ lambdu používá až po jejím zahřátí... Může to být i falešný vzduch - prasklina která se po ohřátí zatáhne. Váha vzduchu, klapka atd.a td., těch nožností je hodně a zdaleka ne všechno ukáže diagnostika, příp. ukáže následek ale ne skutečnou příčinu = nejlíp načíst live data a porovnat s normálními...

Diagnostika stojí dnes pár stovek, má jí kdejaký jouda..

hodnocení

0x

Ano může - je to velká pravděpodobnost. Teplotní čidla dávají info do řídící jednotky a čidel je více. Servis vám jistě rád čidlo objedná a vymění - to co dáte navíc, to se rovná poštovnému.

hodnocení

0x

Svíčky. Kdy byla poslední výměna?

dejv111*
hodnocení

0x

Kromě svíček a čidla teploty by to mohl být i starý palivový filtr, lehce bych zauvažoval i nad vstřiky. Napojte to na diagnostiku a uvidíte, co zahlásí. Ještě mě napadá i lambda sonda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]