Hezký den, Mám možnost koupit auto BMW 116i r.v. 2006, 1.6 benzin, 90kW, najeto 90tis. km. Cena 150 000 Kc. Doslechl jsem se na tyto motorizace ve většině případů špatne recenze. Ať už ze motor ztrácí na výkonu, problém studenych startů atd. Mě se auto jako takové moc líbí hlavně vzhledove, je originální nemá ho každý druhý jako Fabii nebo Golf. Moje otazka je co si o koupi myslite vy. Doporučite nebo ne. Jinak moc toho za rok nenajedu je to tak 10 000 km max. Nejsem žádný zavodnik. Proto si myslim, že veškeré tyto špatne recenze na auto pri takovem najezdu ztraci na vyznamu, ale samozřejmě se mohu mylit. Poradite?
Obecně, u 12 let starého auta je velká pravděpodobnost, že se bude porouchávat. Protože nejde mít vše najednou, nejprve si ujasněte priority. Pohrajte si s parametry: 1) cena 2) pravděpodobnost nákladné opravy - toto vychází ze složitosti a ceny náhradních dílů jednodušší a častější auto bude mít tuto pravděpodobnost a/nebo cenu opravy nižší 3) stáří.
V Německu jde sehnat levněji a nebo můžete mít až o 3 roky novější nebo s 2l motorem, který je mnohem spolehlivější a rozdíl ve spotřebě nebude téměř žádný. Já bych si tedy zajel pro ten 2l do Německa, ale jsou to vaše peníze a vaše volba. Pokud se o auto budete starat tak i s tímto motorem může bez problémů jezdit a jezdit. Věštecké koule se zatím nikde neprodávají
Ano těch nákladných oprav se bojím, ale toto auto má najeto 90 tis. km. Má i servisku a je pravidelně servisovano v BMW servisu. Samozřejmě bych šel take radeji do te 118 nebo 120, ale tam už ty auta maji vyšší nájezd km a pohybuji se s cenou výše. Toto auto je právě od známého, který si koupil nové a tohle prodává. No a nákupy z Německa? Také jsem nad tím přemýšlel, ale asi by mi musel nekdo poradit abych nenaletel a případně dotáhnout do CR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.