Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bliká mi kontrolka oleje

Od: lukyn112* odpovědí: 14 změna:

Zničeho nic mi začal blikat kontrolka oleje. Ale stáva se to jen když auto stojí přes noc venku. když nastartuju a rozjedu se rozbliká se a az stoupne teplota zase zhasne. A potom když třeba někdo stojím ve dne treba 8 hodin pak nastartuju tak uz neblika vždy akorát ráno když auto stojí přes noc hladina oleje je, ale v pořádku.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

1x

Jen sem vpadnu, když tu řešíte oleje - plnou a polosyntetiku. Někdy si počtěte jak je to vlastně doopravdy a že označování plná a polosyntetika nic neříká o kvalitě ani o vizkozitě oleje. *smich*

www.ioleje.cz/ole/...

dracek*
hodnocení

0x

netuším sice co je to za auto ale já bych vyměnil olejové čidlo ,popřípadě bych nejdříve očistil jeho kontakt ,může to být i špatný spoj

lukyn112*
hodnocení

a je možnost si to vyčistit sám nebo musím v servise

ar*

konektor zvláneš vyčistit sám , můžeš taky lehce zmáčkout kombinačkama okud by byl taky volnější.

Jaké máš auto a jakej používáš olej

lukyn112*
hodnocení

a ten konektor je kde to je někde přímo u ty kontroly oleje, používám SELENIA STAR olej

ar*

Tak Selenia tak to vypydá na Fiat nebo Alfa né? čidlo na olej najdeš na motoru né u kontrolky ,ale bez modelu auta je tšžko říct kde přesně. Když tak napiš co máš zač. Příště uváděj jestli používáš 15W.40 . 10W.40 v tvém případě plnou syntetiku 5W-40

lukyn112*
hodnocení

Fiat punto 1,2 8V 44 Kw

ar*

No značka Selenia pro Fiat Výborná ale do 1,2 8V nepatří plná syntetika ,ale polosyntetika 10W-40, Plná synt. je pro tento motor dost řídká a i to může dělat to problíkávání kontrolky mazání. Víš plno lidí si myslí,že když dají do motoru plnou syn. že tomu pomůžou ,ale opak je pravdou .Olej je moc řídký a pak není motor pořádně mazaný. Jinak čidlo u Fiatu bývá poblíř olej. filtru vede k němu jeden drát (čidlo vypadá podobně jako čidlo na teplotu vody akorát je černé) .Zkus to vyčistit ,ale já to vydím na ten olej dávej 10W- 40 ušetříš a hlavně motoru to bude šmakovat- Čus

lukyn112*
hodnocení

ale tam je polosyntetika... ten olej já nevyměnoval teprv budu dělat výměnu oleje

ar*

No psals že používáš Selnia star a to je plná syn. 5W-40 máš používak Selenia K20 to je polosyn. 10W-40

lukyn112*
hodnocení

tak to sorry

ar*

No prostě až teď budeš měnit olej a měnit filtr tak očisti to čidlo tim nic neskazíš. Dej tam hlavně olej 10W-40 nejlépe Selenia 20K.Samozřejmně můžeš použít i jiný kvalitní olej ,ale Selinia je pro tento motor předepsaná.

jabraka*
hodnocení

0x

Souhlas s Perdou.V podstatě se jedná o to,že ten stejný olej bliká jen když je olej studený.To by tedy mělo být obráceně.Spíše bych řešil otázku olejového čerpadla.Případně filtru oleje.Vypadá to,že je někde v cestě oleje překážka.Když se olej zahřeje,tak se protlačí a maže.To olejové čidlo to může být také.

JABRAKA

pepanek*
hodnocení

0x

S poblikávající kontrolkou tlaku oleje bych si vůbec nezahrával a mířil rovnou do servisu. Toto často bývá předzvěst zadřeného motru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]