Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde tankujete naftu?

Od: kflfld odpovědí: 15 změna:
Dobry den, prosím kde tankujete naftu a jakou? Ja mam dobre zkušenost s benzinou effecta a vif si přidávám vždy sam aspoň vim ze tam jsou.Na shell benzince silena nafta (Ostravsko) vlastni zkušenost.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

4x

V 90% tankuji u ONO zbytek Globus nebo jakákoliv jiná pumpa. Vždy beru obyčejnou naftu nic nepřilévám a palivový filtr je úplně čistý bez jediného smítka bordelu. Párkrát jsem zkusil premiovou naftu, ale žádné změny kromě prázdné peněženky jsem si nevšiml

hodnocení

1x

Tankuji na Shell, případně OMV kde akceptují ShellCard, žádné ,,prémiové´´ paliva, lautr obyčejnou naftu, nikdy jsem nepocítil potřebu něco do toho přilévat. Přesto všechny auta - od ,zetorů´´ až po poslední současný nový BlueHDi nikdy neměly jediný problém s palivem. Taky vlastní zkušenost ...

hodnocení

1x
Podle čeho se určují dobre zkušenosti? Tankuju Benzina, eurobit a dále nějaké noname. Bez prokazatelného rozdilu. Pravidelne si nuluju tacho. Zázračné nafty bych si vsiml.Pokud dojde k pruseru, tak to je spíš o provozování. Cisterny budou jezdit z jedné rafinérky.

hodnocení

1x

tankuju kde se dá jak vidim Ono beru ten jejich diesel aditiv :)

hodnocení

1x

Tankuju tam, kde mi zrovna dochází nafta. Pokud možno vybírám levnější pumpy. Do nafty nic dalšího nepřidávám. Nikdy jsem mezi různými naftami nezaznamenal žádný podstatný rozdíl. Ale je fakt, že mám starší, ještě nerozmazlený motor, který schroustá i fritovací olej ;).

lucie*
hodnocení

0x

Bereme jedině u Benziny premiové palivo,ale jednou jsme vzali ve FM na kopečku,na výjezdu z města a po pár stech metrech jsme stáli*nevi*tak nevím jestli to mělo velkou spojitost...každopádně lidé co známe berou také u Benziny.

doplněno 26.01.18 11:37:

Řešili jsme ted potíže s tryskami a jako první pokus nám bylo doporučeno přilívat aditiva a tankovat premiovou naftu.Nevíme čím"krmili "auto před námi,ale označili to za jednu možnou příčinu*nevi*

andy*
hodnocení

0x

Presne tak. Shell ma v posledni dobe mimoradne spatne palivo. Pokud jste z Brna, NETANKOVAT naftu na Shell v Bohunicich za kauflandem. Silena nekvalita. Budete muset radit o stupen niz, auto stejne nepojede a zrat bude jednou tolik. Ma zkusenost a taky souseda, ktery tam taky natankoval ... ;)

still10k*
hodnocení

0x

OMV, Benzina, narazove i jine. OMV mam nejblize, beru od nich dlouho a nejvice (odhadem 80%) a vse v cajku.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

sice jezdim na benzin ale na tom shellu asi neco bude, dve vyjete nadrze shellu a auto zaclo hur startovat, chytlo ale tocilo delsi dobu, potom sem zmenil benzinku na MOL a behem druhe nadrze po spatnych startech ani pamatky

hodnocení

0x

verva diesel a eurooil - nikde jinde netankuji... při pokusech jsem s těmito čerpacími stanicemi projel o cca. 4-6 dcl./km méně než u jiných stanic při možná pocitově vyšší živosti motoru.

hodnocení

0x

Teď už dlouho tankuju u Tank Ono, které mám při cestě a nemusím niam zajíždět. Pro svůj dobrý pocit přilévám VIF a auto jezdí jak má. Nepociťuju větší/menší výkon ani spotřebu.

Rozhodně bych nejel do takových dvorů alá zemědělské družstvo/výrobní podnik. Třeba mají dobrou naftu, to nevím, ale důvěru v to nemám.

Rozhodně také netankuju u Makra. Přijde mi, že to tam proměřuje - po x litrech to vhání spoustu bublin s naftou. Načerpal jsem tenkrát víc než se mělo do nádrže vejít. Jinde se mi to nikdy nestalo.

jezevec*
hodnocení

0x

V Německu, mám to kousek a tankuji tam naftu levněji, než v ČR. Sice asi o dva centy, ale nechci podporovat českou ekonomiku.

asd1
hodnocení

0x

Pokud musim v ČR tak Čepro nebo OMV a přidávám VIF. Jinak většinou v Německu při nákupech. Naftu mají kvalitnější, auto líp startuje, míň žere, takže an kilometry to vyjde levněji než u ONA (vyzkoušeno dlouhodobě), 1,9 JTD (rail= citlivý na zadírání = na kvalitu nafty)

sollik*
hodnocení

0x

Eurooil + přidávám VIF a zatím bez problémů. Ovšem jednou jsem tankoval v Rakousku na noname pumpě u nějaké vesnice, auto jelo líp a spadla spotřeba. Po natankování v ČR opět úbytek výkonu a vyšší spotřeba. 1.9 TDi PD.

hodnocení

0x

Do HDí-čka ropu u ONO, přidávám,pkd si vzpomenu VIF,do benálové 106 jen N95 u ONO, do 1,8i16V N95 nebo i E85 mniohdy i jen E85 bez benálu!) také u ONO.V minulosti do předkomůrkáče (XUD9 -P405) naftu+občas půl litru lihu a při mrazech na 5l N95 na nádrž, do teplot do cca10°C výhradně RO zn Lando z kauflandu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]