Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek > Odpovědnost provozovatele vozidla

Od: strnad® odpovědí: 19 změna:

Pokuta. Rychlá jízda. Přišla obálka s modrým pruhem od dopravního odboru městského úřadu , že jsem jel v obci misto 50km/h zavrženihodných 60km/h respektive 57km/h. Viz příloha. Dokonce je součástí i složenka na pokutu za rychlou jízdu nebo práskačský formulář, abych někoho udal. Je to možné - podle popisu místa je to cesta do kopce, kde se snažím auto rozjet abych mu při výstupu trochu ulevil. Rozhodně jsem nikoho nikde nechtěl ani nemohl ohrozit. Máte s s tím někdo zkušenost? Platit mi prijde jako nesmysl. Kdyby to bylo na ceste do obce a z kopce, tak OK, ale toto je to na výjezdu z obce asi 200m před ceduli konce obce... Zkrátka hloupost. Co mě čeká, když se rozhodnu nezaplatit? Jaké budou další kroky? Slyšel jsem, že obce takto teď dokonce řeší i parkovaní!?

Přestupek > Odpovědnost provozovatele vozidla
Přestupek > Odpovědnost provozovatele vozidla #2
Přestupek > Odpovědnost provozovatele vozidla #3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zaplatit

Njn, nad čím přemýšlíte? Pokud něco poruším, musím si nést následky, takže zaplatit, co jiného? Stalo se nám taky na Mělníku a v okolí, tam je to s radary taky "veselé" *ee* zaplatili jsme a dáváme si bacha.

asd1

Jo Mělník - pořád číhaj na zarostlý vlečce kde 20 let nejela ani šlapací drezína a měří 30?

U nás zase jezdí s oktávkou a měří klasicky za bukem v místech kde nejvíc vyberou - nejoblíbenější mají rovný přehledný úsek kde není problém ani 200. Až vychytaj rychlost před školou v 7:30 a podobně, tak mi to vadit nebude. Ale dokud se snaží jen nachytat a opravdu nebezpečné věci neřeší, tak je rád mít nebudu.

Zaplatit

Jj, na vlečce jsme taky platili *smich*

hodnocení

3x

Zaplatit

Nechal jste se odchytit stacionárem :) - ale stane se, chtějí za to pětibábu a bez bodů - kde je problém?

To Vám stojí za to se kvůli tomu handrkovat s úředním šimlem?

Jinak tady to máte přímo na webu Židlochovic i s omáčkou

zidlochovice.cz/...

hodnocení

3x

Zaplatit

Co to je za otázku *sok*? Porušil jste předpis? Porušil (navíc úmyslně). Takže se smiřte s následky. Jestli je ten předpis smysluplný je jiná otázka a nerozhodujete o tom ani Vy, ani já. Pokud se Vám zdá předpis nesmyslný, oznamte to na příslušném úřadě, třeba Vám dají za pravdu (pochybuju) a pokutu odpustí. Když nezaplatíte, bude Vás to stát mnohonásobně víc (v extrémním případě přijde exekutor).

Zaplatit

Diesel - Ale jistě, nejsem svatý. Ale když už něco provedu a jsem při tom přistižen, postavím se k problému čelem a nehledám kličky a výmluvy, jak se vyhnout postihu.

Ale no tak kolego vy byste se trochu do kopce nerozjel?osbně běžně ne takhle ale z 90 na 110 zrychluji z Benešova do Votického kopce. Na výjezdu z Milčína na CB také zrychluji už na padesátce.Byť jinak jezdím v obcích předpisově!

Aha tak se omlouvám !V tom případě souhlasím!

hodnocení

2x

Zaplatit

Buď zaplaťte nebo, pokud řídil někdo jiný, napráskejte. Vše ostatní vyjde dráž, někdy i podstatně, nehledě na časové a "nervové" ztráty.

asd1
hodnocení

2x

To víš, radary se nedávají tam kde jsou potřeba, ale tam kde se nejvíc vybere. Pokud odmítneš, tak to půjde do správního řízení... Ber to jako výpalné za drobnost, nejjednodušší je zaplatit a máš klid.. Velký bratr sleduje čím dál víc, za chvíli nám zavedou EET modul a když o víkendu 3km za stavbou pojedeš 35 (protože neukončená 30 od stavby...) tak tě rovnou zastřelí...

mathew
hodnocení

2x

Židlochovice ty znám, poslali mi 2 dopisy najednou*smich* Od té doby si v okolí dávám pozor. Zaplať nemá cenu se s něma hádat, protože vyhádáš akorát to, že budeš platit 10 000,-

mnd®

Zaplatit

V Židlochovicích je radar jenom na té hlavní ulici směrem ven směrem z Brna na Znojmo po levé staně.Je tam ještě nějaký někde jinde? Ale pozor - rádi tam měří policajti u té padesátky !

mathew

Pod správu v Židlochovicích spadají i další radary například ty v Rajhradě

hodnocení

2x

Zaplatit

Dobrý den

Nerozčilovat se, zaplatit, neboť se to může prodražit.

Příklad:

1) Nic neuděláte a po 15 dnech spadnete do správního řízení, kde to bude stát daleko více. Třeba 1500-2000Kč.

2) Sdělíte řidiče, on dostane pokutu a body, pokud se přizná. Nebo sdělí, že to je omyl, on to neřídil a hned opět bod 1.

Teď je to nejlevnější, pokud to stihnete do 15 dnů.

tomaslad*
hodnocení

2x

Materiální stránku "přestupku", resp. výpalného pro místní municipalitu pod náhražkovým názvem "částka určená" * tam nevidím. Nenechte se vmanipulovat do pozice že překročením o 7 km/h jste vrah malých dětí a matek s kočárky na přechodu a nejčestnější způsob, občanské cti, je poslat bez mrknutí oka pětičento na účet MČ/magistrátu. Je otázka, nakolik jste procesně zdatný a máte čas a chuť vzdorovat. Pokud ano, a chcete nachytřit, zadejte do googlu si vyhledat FSM Dfens.

* všiměte si, že neuvádějí "pokuta". To by se jednalo u přestupkový zákon a tam máte podstatně větší procesní práva . Tak to navlíkli na správko, tam je procesní stránky komplikovanější. Good luck

danys*
hodnocení

1x

Přestaňte fňukat jak malé děcko kvůli ušmudlaný pětibábě! To už spíš fňukejte kvůli tomu, kolik zaplatíte na spotřební dani a dph z pohonných hmot, to je alespoň trochu kloudný důvod;)

hodnocení

Aby to nebylo tak uplne jednostranne, ze ma kazdy ovcan stejny nazor

protipokutam.cz/...

Zaplatit

Co na tom chcete rozporovat, proti čemu se chcete odvolávat, když sám přiznáváte, že jste se přestupku dopustil? Navíc, pokud Vás zaznamenala rychlostní kamera, bude mít policie zcela jistě k dispozici záznam, a třeba i s Vaší velmi kvalitní fotografií (vlastní zkušenost, dal se rozeznat i vzorek na svetru). Jestli úřad stíhá vyřizovat všechny přestupky je jiná věc, ale na to bych moc nespoléhal.

O tom silně pochcybuji, že to vyjde levněji než vzít pětistovkua pokutu zaplatit-tedy za předpokladu, že tazatel není pirát ,což dle dotazu je jeho asi první takto hodnocený přestupek!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]