Nejste přihlášen/a.
prosím o bližší laické upřesnění k čemu u vozidla slouží /asi dělal potíže při teplých startech/
jestli jde o zapalovací modul tak ten slouží k tomu, aby přeskakovala na zapalovací svíčce jiskra a tím se zapalila směs benzínu a vzduchu ve válcích
Ano, je to tak. Pro jiskru je potřeba vysoké napětí, může být vyrobeno právě v zapalovacím modulu, který může mít každá svíčka u sebe svůj, odpadne tak nutnost používat vysokonapěťově kabely a rozdělovač.
V mém případě se jednalo o to, že za studena jsem nastartoval bez problémů , ale po zastavení /u obchdu na asi 15 min./ jsem již nenastartoval /cívka nedávala jiskru/ a musel jsem počkat asi hodinu do vychladnutí. Potom start i jízda bez problémů. Kdyby někdo měl starší /nový se již asi nedá sehnat/ na OPEL astra F 1.4i 44kw zroku 1997 ,odkoupil bych.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.