Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 2, ve 40km v hodině se klep

Od: fabia* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
mám fabii 2, před 14 dny jsem převlékl do nových zimní pneu a když jsem vyjel tak se klepe, může to být od pneu? motor to nedělá, nebo je to od toho jak to auto stálo?
Děkuji
doplněno 23.01.18 15:07: Auto parkuji v garáži, ujel jsem teď 60km. A už to nic nedělá.
ale jak jsem jel z garáže tak se to hodně klepalo myslel jsem, že to má povolený kola. Ale koukal jsem na pána v pneuservisu a dotahoval to. já jsem poklice stáhl páskou aby drželi. A od té doby jsem jel asi 60km potom 30km a auto stálo asi 3 týdny v garáži.
Děkuji
doplněno 23.01.18 15:37: Je tam daná 1 a nezabrzdene ruční brzdou

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Asi budou chtít vyvážit kola

hodnocení

0x

jj, může to být i od špatně našroubovaných šroubů - jednomu známému zapomněli dotáhnout šrouby a po pár km mu jeden uletěl... naštěstí zastavil a zjistil příčinu, ostatní dotáhnul... - pokud to klepe hodně, mrknul bych se nejprve na šrouby a dotáhl kola (ono se to stejně má dělat po ujetí cca. 100km.

Pak může být chybně vyváženo, vadná pneu,...a nebo dokonce voda v kole - taky jsem zaslechl, že měl jeden v kole vodu a v zimě, když to zmrzlo, bylo to jako nechtěné závaží... *smich*

V každém případě znovu servis - převážení kol.

doplněno 23.01.18 15:35:

to bych si podle dolnění tipnul na bordel v brzdách - zašpiněné... V garáži máte ruční brzdu zataženou?

asd1

Orezlý brzdy to klidně být mohly. Na to nemusí být ani zatažená ručka, to udělá i předek - v místě obložení kotouč rezne jinak než okolo. Sůl je svinstvo a kotouč ve vlhké garáži za týden dovede oreznou dost... Pak to do "stočení" rzi kope (obvykle jen při brždění)

asd1
hodnocení

0x

Jdi po tom co se měnilo = pneu (boule atd) vyvážení pneu - na klepání ve 40 kmh by muselo upadnout opravdu velké závaží... Led v ráfku asi ne, toho by sis všiml. Pak se mohlo hnout např. s kotoučema a "šmajdá" (to by kopalo při brždění)

Nejlíp nasadit jiný kola a projet. Nebo prohodit přední a zadní kola. Pokud se to změní tak je to kolama.

Klepat může i spousta jiných věcí, na dálku to chce přesnější popis...

I když pokud jsi parkoval na ulici a pluh ti nahrnul sníh do kol tak to bude tim ledem v ráfku - několik kg ledu jako závaží udělá dost ;)

Budete se divit, kolego, ale já myslím led uvnitř pneu - jeden kretén dokázal mít pneu venku, hodil na disk prostě s trochou sněhu. Ten asi roztál - při teplých dnech se kolo v rychlostech chovalo ok - protože to voda odstředila rovnoměrně. Jenže jak zamrzla, bylo z toho závažíčko *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]