Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozsvícení kontrolky oleje + baterie najednou

Od: janiiik odpovědí: 8 změna:

Zdravím.

Mám takový problém. Mám Opel Astra z 2007 1.9 automat asi měsíc a včera mi začal nějak zlobit.

Jezdím s tím autem denně a včera poprvé mi z ničeho nic za jízdy (bylo to když jsem sjela kopec a najela do zatáčky) se mi rozsvítila kontrolka oleje + baterky najednou a auto najednou začalo dojíždět. Ačkoliv bylo stále zařazeno D a mačkala jsem plyn, nic se nedělo a auto pomalu dojelo setrvační rychlostí ke krajnici. Tam jsem zkusila znovu prošlápnout plyn a vůbec nic, ani i milimetr jsem se nepohnula. Nakonec jsem chcípla motor a zkusila nastartovat znova. Obě kontrolky zhanuly a auto jelo.

Prosím co to může být? Setkala jsem se s tím poprvé a bojím se aby to nebylo nic vážného.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

0x

Dávat plyn na podlahu, když svítí kontrolka oleje*ee* může jenom idiot. Předtím nastartováním jsi kontrolovala olej nebo ne a tudíž už může být klidně celej motor na výměnu?*smich* Zašel bych do servisu a pokud možno dřív než bude pozdě...

janiiik
hodnocení

Olej kontroluji pravidelně a je ho tam dost...

hodnocení

0x

Za první reakci se omlouvám jménem jejich autora - on sám je naprosto dokonalý, a proto jakákoliv chyba jiných je pro něj debilina...

Kontrolka oleje ne vždy a u všech znamená chybějící olej v motoru, ale je to nejjednoduší část pro kontrolu.

Možná vám to dnes jede, ale neprodleně se domluvte na servisu. Kontrolky oranžové znamenají "pozor - problém - navštiv servis". Kontrolky červené znamenají "STOP - nepokračuj v cestě a vypni motor".

Podle popisu bych si tipnul, že vám chybí brzdová kapalina a při najetí do zatáčky se čidlo ozvalo... někdy stačí jen dolít kapalinu. Jenže ta odtekla z nějakého důvodu a ten je nutné vyřešit.

U oplů bývá brzdová kapalina v jedné nádobce i na spojku. Váš motor neznám, ale je zde možnost, že jednou nezabrzdíte... nebo se motor sekne.

janiik
hodnocení

Děkuji za radu, doma na to koukneme ještě se známým a případně pošupajdím do servisu..

hodnocení

0x
Tydle kontrolky když se rozsvítí tak to většinou značí že neběží motor lidově řečeno zdechl
Otazkou je proč zdechl tady je spousta možností
Mohla dojít nafta,mohlo odejít čerpadlo náký snímač nebo jiná část elektriky
Píšete dojela sem ke krajnici zhasla motor tudíš motor běžel na volnoběh nereagoval na plyn a svítili kontrolky dobíjení a oleje?
Tudle závadu dokáže udělat problém s dobíjením když alternátor nedobíjí a nebo přebíjí přestanou elektronika ve voze reagovat aby se nepoškodila a na palubovce pak svítí kde co
Todle bude chtít někoho s diagnostikou aby váš vúz prověřil a našel co se stalo
janiiik
hodnocení

Dojela jsem ke krajnici protože auto nereagovalo na přidání plynu. Prtoo jsem zkusila motor vypnout a zapnout a hned po nastartování kontrolky zhaslo a auto se rozjelo.. Auto bylo na diagnostice před vánocemi a nic za problém nebylo. Hold půjde do servisu znovu. Děkuji za radu.

asd1
hodnocení

0x

Nejspíš ti chcípl motor. Po nastartování to zase jelo ;)

hodnocení

0x

Já bych zkouknul hladinu oleje na měrce-v zatáčce a s kopce se rozsvítila=velmi pravděpodobně méně oleje a pže má motor hejno dalších ... tak přešel do nouzového režimu nebo rovnou chcípnul=kontrolka dobíjení.To není motor jako jsem měl kdy jsem posledních cca50 km dojhížděl s půl litrem olej pro motor apřevodovku současně!Popř (nechal na servisu)zdali někde není poškozený kabelový svazek v motorovém prostoru=při rachlejší jízdě v zatáčce zkratoval a výsledek je rozsvícení kontrolky oleje a dobíjení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]